Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Geduld is liefde, grote Nederlandstalige zomerretraite

Tijdstip
14 Aug 2017 17:00 tot 19 Aug 2017 14:00
Locatie
EIAB (Duitsland) Schaumburgweg 3, 51545 Waldbröl, Duitsland
Beschrijving

Nederlandstalige retraite met de monniken en nonnen van het EIAB en Plum Village. De dharmalezingen worden verzorgd door senior dharmaleraren uit beide kloosters.

Elke dag weer ervaren we onze eigen beperkingen en die van anderen in onze familie, vriendenkring, op het werk en in de samenleving. Vaak worden we ongeduldig en te kritisch in de omgang met de zwaktes en tekortkomingen die we in onszelf of in anderen zien. Als we geduld oefenen, oefenen we ons in aandacht. Met geduld kunnen we leren onszelf en elkaar echt te zien en te begrijpen zoals wij werkelijk zijn. Wanneer we een stap terugzetten kunnen we onze eigen pijn en het lijden van de ander herkennen en uit begrip en mededogen handelen. Geduld helpt ons om elkaar de ruimte te geven die we nodig hebben om onze volledige vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met de hulp van de beoefening van geduld kunnen we een leven leiden zonder oordelen en vinden we ons vermogen om te vergeven terug.

In deze retraite willen we de hartkwaliteit van geduld voeden, zodat we onze relaties op basis van diep inzicht en diep begrip liefdevol vorm kunnen geven.

Voertaal: de dharmalezingen worden in het Engels en het Nederlands gegeven met gelijktijdige vertaling. 
Er zal ook een Engelstalige familiegroep zijn. 
Het kinderprogramma is in het Nederlands. Er is ook een tienerprogramma waar zowel Nederlands als Engels wordt gesproken.

Data en tijden: maandag 14 augustus 17 uur tot zaterdag 19 augustus 14 uur

Locatie: EIAB, Schaumburgweg 3, D-51545 Waldbröl, Duitsland

Vervoer: vanuit Nederland worden bussen ingezet naar Waldbrol. Vertrekplaatsen zijn Utrecht, Arnhem en Eindhoven. De inschrijving voor de bussen start 1 mei. Lees meer

Kosten: voor volwassenen ligt de deelnameprijs - afkankelijk van de soort kamer dat je kiest -tussen € 495 tot € 650. Je kunt ook kamperen bij het EIAB of elders een hotel of pension boeken. De prijs is dan € 380. Voor kinderen en studenten zijn er aangepaste prijzen.

Aanmelden: de inschrijving is online op de website van het EIAB en is open

Contactinformatie