Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boventoonzang en Volle Aandachtsbeoefening - Retraiteweek

Tijdstip
05 Aug 2017 16:00 tot 12 Aug 2017 10:00
Locatie
La maison aux cèdres bleus, bij Saint-Etienne (Frankrijk) Les Mazeaux, 43140 La Séauve-sur-Semène, Frankrijk
Beschrijving

Deze retraite heeft als intentie om de volle aandachts-beoefening op verschillende manieren te benaderen. Dat Phan-Angevin neemt je mee op het pad van de volle aandacht via het gewaarworden van je adem, je lichaam, het huidige moment, via meditatie, het Dharma delen, loopmeditaties, eetmeditatie, edele stilte, uitgevoerd volgens de traditie van Thich Nhat Hanh. Met de boventoonzang nodigt Katelijn Vanhoutte je uit tot diep luisteren, liefdevol spreken of zingen, tot vreugde en humor, het met minder oordeel zingen en het ontvangen van wat er is in het huidige moment.

De voertaal tijdens deze retraite is Frans met eenvoudig woordgebruik, een basisniveau Frans volstaat. Zowel voor Phil Dat en Katelijn is het Frans niet hun moedertaal.
Iedereen is welkom voor deze retraite, ook diegenen die nog geen ervaring hebben met zingen of meditatie. Er is ruimte voor uitwisseling en gezelligheid om elkaar te ontmoeten afgewisseld met momenten van edele stilte om met meer aandacht aanwezig te kunnen zijn bij onszelf en de andere en om ons toe te laten wat we beleefd hebben tijdens de boventoonzang en de meditatie te integreren.

Voor wie: iedereen met belangstelling voor zingen, meditatie, mindfulness, stilte en verdieping is welkom.

Data en tijden: De retraite begint op zaterdag 5 augustus om 16 u en eindigt op zaterdag 12 augustus na het ontbijt.

Locatie: La maison aux cèdres bleus - Les Mazeaux, 43140 Séauve-sur-Semène – Frankrijk - (30km ten Z-W van Saint-Etienne dat ligt ten Z van Lyon)

Begeleiding: de retraite wordt begeleid door de ex-monnik Phil Dat Phan en Katelijn Vanhoutte. 

Phil Dat Phan

Phil Dat Phan leefde vijf jaar als monnik in Plum Village en is opgegroeid in de VS. 

 

 

Katelijn

Katelijn Vanhoutte is mindfulnesstrainer en expert in boventoonzingen. Zij heeft deze retraite al meerdere malen in diverse landen begeleid. Zij begeleidt in Vlaanderen de sangha Merelbeke.

Kosten: zie website: http://www.adoravita.be/activiteiten/retraite-chant-harmonique-meditation/

Aanmelden: via info@adoravita.be of https://sanghacedrebleu.wordpress.com/contact/

Contactinformatie