Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Tuindag in Aandacht

Tijdstip
06 Okt 2017 09:45 tot 06 Okt 2017 16:30
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

In Vriendenhuis Nooitgedacht werken Barbara en Jorieke regelmatig een dinsdag of een vrijdag in aandacht in de tuin of in/om het huis. Je bent van harte welkom om met ons mee te doen! Je hoeft hiervoor geen ervaring met tuinieren te hebben. Mocht je die wel hebben, dan leren we ook graag van jou.

Tijdens het werken zijn we met alle aandacht in het moment. Bij het wieden van onkruid, het snoeien van een struik, het planten en zaaien, bij de beweging van ons lichaam bij het vegen…. . Zo maken we niet alleen de aarde en het huis blij maar ook onszelf.

We werken zoveel mogelijk in stilte.  Als we tussendoor toch even over het werk overleggen, proberen we aandachtig te luisteren en te spreken. Als je helemaal in stilte wilt werken, kun je een stiltebutton opdoen en/of in je eentje werken.

Tijdens de lunch, binnen of heerlijk in het zonnetje buiten,  proberen we met volle aandacht te eten. Daarom  eten we een gedeelte van de lunch in stilte.

Het is heerlijk om in aandacht te werken aan een prachtige tuin en huis, voor onszelf en voor alle vrienden die genieten van Vriendenhuis Nooitgedacht. Een mooi resultaat is natuurlijk meegenomen, maar de handelingen zelf zijn belangrijker.

Bij minder weer zoeken we klusjes in huis. De tuin/klusdag gaat dus altijd door.

Praktisch
·       Je kunt vanaf 9.45 uur binnenlopen en genieten van een kopje thee of koffie.
·       Om 10.00 uur gaan we 20 minuten zitten in de Zendo.
·       Daarna beginnen we met onze werkmeditatie in de tuin. Bij het verdelen van het werk houden we rekening met de mogelijkheden van een ieder.

·       Rond half één gaan we lunchen.  We nemen zelf een vegetarische lunch mee.
·       Mocht je niet een hele dag willen of kunnen werken, ben je natuurlijk ook welkom voor een gedeelte  van de dag. Als je tussendoor wilt rusten, kan dat in de Zendo.

·       Jorieke en/of Barbara zijn er de hele dag, Paula soms een gedeelte van de dag.
·       We besluiten de dag rond 16.00 uur met een korte zitmeditatie in de Zendo.
   

Wil je een dag komen helpen? Of een gedeelte ervan? Stuur dan een mailtje. Fijn als je dat uiterlijk 2 dagen voor de dag van aandacht doet. Dan weten wij voor hoeveel koffie, thee en koekjes we gaan zorgen. Maar als dat niet lukt, kom dan toch gerust. Je hulp is ontzettend welkom!

Contactinformatie