Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

14 - 19 augustus: Nederlandstalige zomerretraite in EIAB: Geduld is liefde

14 - 19 augustus: Nederlandstalige zomerretraite in EIAB: Geduld is liefde

Geduld is liefde. Onder deze titel wordt voor 8e keer een grote Nederlandstalige retraite georganiseerd door het EIAB in Duitsland (niet ver van Keulen). Maar liefst 100 monniken en nonnen van Thich Nhat Hanh zullen deze retraite ondersteunen wat garant staat voor een krachtige mindfulness energie. De retraite is geschikt voor het hele gezin; voor kinderen en tieners zijn er aparte programma's in het Nederlands. Vanuit Nederland worden bussen ingezet om gezamenlijk vervoer te organiseren.

In deze retraite willen we de hartkwaliteit van geduld voeden, zodat we onze relaties op basis van diep inzicht en diep begrip liefdevol vorm kunnen geven.

Geduld helpt ons om elkaar de ruimte te geven die we nodig hebben om onze volledige vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met de hulp van de beoefening van geduld kunnen we een leven leiden zonder oordelen en vinden we ons vermogen om te vergeven terug.

Elke dag weer ervaren we onze eigen beperkingen en die van anderen in onze familie, vriendenkring, op het werk en in de samenleving. Vaak worden we ongeduldig en te kritisch in de omgang met de zwaktes en tekortkomingen die we in onszelf of in anderen zien. Als we geduld oefenen, oefenen we ons in aandacht. Met geduld kunnen we leren onszelf en elkaar echt te zien en te begrijpen zoals wij werkelijk zijn. Wanneer we een stap terugzetten kunnen we onze eigen pijn en het lijden van de ander herkennen en uit begrip en mededogen handelen. 

Voertaal: de dharmalezingen worden in het Engels en het Nederlands gegeven met gelijktijdige vertaling. 
Er zal ook een Engelstalige familiegroep zijn. 
Het kinderprogramma is in het Nederlands. Er is ook een tienerprogramma waar zowel Nederlands als Engels wordt gesproken.

Data en tijden: maandag 14 augustus 17 uur tot zaterdag 19 augustus 14 uur

Locatie: EIAB, Schaumburgweg 3, D-51545 Waldbröl, Duitsland

Vervoer: vanuit Nederland worden door St. Leven in Aandacht bussen ingezet naar Waldbrol. Vertrekplaatsen zijn Utrecht en Arnhem. De inschrijving voor de bussen loopt via deze website. Lees meer

Kosten: voor volwassenen ligt de deelnameprijs - afkankelijk van de soort kamer dat je kiest -tussen € 495 tot € 650. Je kunt ook camperen bij het EIAB of elders een hotel of pension boeken. De prijs is dan € 380. Voor kinderen en studenten zijn er aangepaste prijzen.

Aanmelden: de inschrijving is online op de website van het EIAB. Op deze website vind je alle informatie in het Nederlands.

LAATSTE NIEUWS

De volgende seniordharmaleraren zijn aanwezig in het EIAB om de Duits- en Nederlandstalige retraites te begeleiden; zij houden de dageijkse dharmalezing en begeleiden ook een familiegroep: 
Zr Chan Khong, Thay Phap An, zr Chan Duc (Annabel), zr Dieu Nghiem (Sr Jina), Thay Phap Ung, br Phap Xa en zr Bi Nghiem