Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

29 sept - 1 okt: Boeddhistisch Filmfestival Europa in Amsterdam 'Being Human'

29 sept - 1 okt: Boeddhistisch Filmfestival Europa in Amsterdam 'Being Human'

Alweer voor de twaalfde maal wordt fimtheater EYE in Amsterdam het hart van samenzijn rond spirituele, internationale films tijdens het Boeddhistisch Film Festival Europa. Het festival vindt plaats in het weekend van 29 september – 1 oktober 2017. Thema van deze editie is ‘Being Human’. Ook de film Walk with me over Thich Nhat Hanh staat op het programma.

Een uniek, drukbezocht evenement voor ontmoeting, filmkunst en wijsheid rond boeddhistische waarden, zoals geweldloosheid, onderlinge verbondenheid en mindfulness, met als doel bij te dragen aan een maatschappij vol compassie.

Op vrijdagavond 29 september om 19 uur opent het festival met de nieuwe documentaire The Last Dalai Lama? (van Mickey Lemle), een zeer intiem portret van de inmiddels 82 jarige Dalai Lama. Naast films uit diverse Aziatische landen zijn er producties waarin de wetenschap van de geest centraal staat, en films over maatschappelijke thema’s die mensen bekrachtigen in een holistisch mensbeeld.

Wat u vooral niet mag missen is het speciale evenement op zondagmiddag 1 oktober dat Mind & Life Europe presenteert, met een bijzonder programma in het kader van  contemplatieve wetenschap en een paneldiscussie.

Het volledige festival programma staat online op www.bffe.eu en de kaartverkoop begint op 8 september op www.eyefilm.nl.