Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Binnenkort in de bioscoop: Walk with me, film over Thich Nhat Hanh en Plum Village

Binnenkort in de bioscoop: Walk with me, film over Thich Nhat Hanh en Plum Village

In september wordt de film ‘Walk with me’ uitgebracht door filmdistributeur Cinemien. ‘Walk with me’  is een prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh. Tijdens de opnames die 3 jaar duurden, woonde hij samen met andere zenboeddhistische monniken en nonnen in Plum Village, een kloostergemeenschap in Zuid-Frankrijk.

De monniken en nonnen hebben hun aardse bezittingen opgegeven en hun leven gewijd aan de kunst van mindfulness. Drie jaar lang worden hun levens gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Deze wonderlijke documentaire wordt verteld door niemand minder dan de charismatische acteur Benedict Cumberbatch.

Meer info over de film, alsook de trailer, vindt u ier: https://www.facebook.com/walkw ithmefilm/ en ook hier: http://walkwithmefilm.com/

Filmhuizen

De film gaat in premiere tijdens het Happinez festival van 15 - 17 september in Utrecht en zal daarna gaan rouleren vanaf 27 september. De film zal worden vertoond in filmhuizen in Nederland en Belgie. Zodra locaties bekend zijn zullen we hiervan melding maken op deze website. Het bestuur van stichting Leven in Aandacht zal een bericht sturen aan lokale sangha’s van de speellijsten.

Lees meer over Thich Nhat Hanh en Plum Village op deze website