Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Centrum Leven in Aandacht Amsterdam heeft nu eigen website

Centrum Leven in Aandacht Amsterdam heeft nu eigen website

Deze week is Centrum Leven in Aandacht te Amsterdam gestart met een eigen website 'Mindful communiceren'. Het Centrum staat onder leiding van Eveline Beumkes, dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Zij verzorgt veel trainingen rond de thema's communiceren en mindfulness. De spil van alle trainingen is het ontwikkelen van empathie (inlevingsvermogen) voor jezelf en anderen. Elk van de trainingen doet dit langs een eigen weg, met mindfulness als rode draad.

Eveline: 

Mindfulnes is voor mij de deur geweest naar verbinding, met mijzelf en de wereld om mij heen. Als ik helemaal hier ben, ben ik thuis waar ik ook ben. Het gras is niet meer groener aan de andere kant van de heuvel: 'Happiness is Here and Now'

Thich Nhat Hanh heeft mij dit voorgeleefd. Ik ontmoette hem in 1984. Kort daarop ben ik in Plum Village gaan wonen, zijn klooster in Frankrijk. Ik wilde vrij worden van mijn angst (voor de toekomst) en ik wist dat ik dat van hem kon leren: 'The Realm of the Mind is mine. I can choose...'

Dharmaleraar: in 1994 ontving ik van Thich Nhat Hanh officieel toestemming om de mindfulness-beoefening door te geven. Dat doe ik graag aan de hand van eigen liedjes en via de mindfulness- en communicatietrainingen die ik, naast andere activiteiten rond leven in aandacht, geef.

Informatiemiddag/avond

Wil je meer weten over de trainingen of eerst kennismaken? Op de maandelijkse informatiemiddag/avond in Centrum Leven in Aandacht (zie agenda) geef ik uitleg en ga ik in op vragen. Je bent welkom. De toegang is vrij.