Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Dvd 'Walk with me' (film over Thich Nhat Hanh) nu verkrijgbaar in onze webshop

Dvd 'Walk with me' (film over Thich Nhat Hanh) nu verkrijgbaar in onze webshop

De DVD Walk with Me is vanaf 17 januari te koop in de webshop van aandacht.net. Hij is nu al te reserveren. De taal is Engels met ondertiteling n Nederlands en Frans. De prijs is €14.99 excl. verzendkosten. Ga naar de webshop

Over de film

'Walk with me’  is een prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh. Tijdens de opnames die 3 jaar duurden, woonde hij samen met andere zenboeddhistische monniken en nonnen in Plum Village, een kloostergemeenschap in Zuid-Frankrijk. De monniken en nonnen hebben hun aardse bezittingen opgegeven en hun leven gewijd aan de kunst van mindfulness. Drie jaar lang worden hun levens gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Deze wonderlijke documentaire wordt verteld door niemand minder dan de charismatische acteur Benedict Cumberbatch.

Reactie van een bezoeker (Ghita, 5 okt. 2017)

Ik ben dinsdag voor de vierde keer geweest. Steeds weer met andere mensen die ik kennis wilde laten maken met dit belangrijke deel van mijn leven. Naarmate ik hem vaker zie, word me duidelijker waarom de filmbeelden op deze manier gemonteerd zijn. Van het intieme verstilde, naar binnen gekeerde leven van de gemeenschap met elkaar tijdens de winter, naar een steeds meer uitbundigheid en openheid naar de wereld in de zomerretraites en op tournee. Van het beginbeeld van een flauw zonnetje dat door takken schijnt naar het eindbeeld van een volle heldere opkomende zon. Van het ontbijt aan het begin van de film naar een nachtelijke meditatie aan het eind van de film. Van de kleinheid van de dagelijkse rituelen naar het alomvattende gedachtegoed over leven en dood. En het verhaal verteld door Benedict Cumberbatch over de crisis, het verliezen van je identiteit om uiteindelijk je ware zelf te vinden.

RECENSIE DE STANDAARD 18 SEPTEMBER 2017:

"Walk with me is een ‘slow movie’ in de beste zin van het woord: een lange meditatie van anderhalf uur, vervat in uiterst zorgvuldig gekozen en gemonteerde beelden. Denk aan de geprezen kloosterdocumentaire Into great silence, maar dan met een boeddhistische inslag. Andere rituelen, andere geloofsbeleving, maar dezelfde toewijding en aandacht voor details.

Is het de diepe, indringende commentaarstem van Benedict Cumberbatch die tot rust brengt? Zijn het de verstilde close-ups en de prachtige natuurbeelden? De wijze woorden van Thich Nhat Hanh? ‘Ik wil de mensen onderdompelen in de poëzie van het moment,’ zegt coregisseur Max Pugh er zelf over, ‘met een filmische taal die mindfulness in de praktijk brengt.’

De erfenis van Thich Nhat Hanh is een spiritueel gedachtegoed zonder religieuze dogma’s. Vergeet de therapeutische en wetenschappelijke benadering van het fenomeen, de boeken en de cursussen, en probeer even mindful naar deze documentaire te kijken als ze gemaakt is, met milde, niet- oordelende aandacht, om het met de woorden van Thây zelf te zeggen. Voor u het weet zit u te mediteren."