Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh terug in Thailand na bezoek Root Temple in Hué in Vietnam

Thich Nhat Hanh terug in Thailand na bezoek Root Temple in Hué in Vietnam

Vanuit Vietnam (newspaper ‘de Verlichting’) is een bericht verschenen op Facebook dat Zen-meester Thich Nhat Hanh Vietnam heeft verlaten op 6 september om terug te keren naar het Plum Village klooster in Thailand. De reis om zijn moederland en voorouderlijke plaats te bezoeken is volledig naar zijn wens voltrokken binnen 9 dagen, van 29 augustus tot 6 september 2017. 

De Zen-meester verbleef eerst in Da Nang om uit te rusten, daarna heeft hij de voorouderlijke tempel (root temple) Tu Hieu (in Hué) bezocht om daar eer te betuigen aan de Boeddha en de voorouderlijke leraren. Dit is de plek waar hij in 1942 in de leer is getreden bij de voorouderlijke monnik Thanh Quy Chan That, en waar hij monnik werd. In de middag van 4 september heeft de Zenmeester Hué verlaten en is hij teruggekeerd naar Da Nang. 

De zenmeester heeft Vietnam op 6 september verlaten met een vlucht van Air Asia vanuit Da Nang. Thay Trung Hai, een van zijn begeleidende attendants heeft aan "De Verlichting" laten weten dat de gezondheid van de Zen-meester in orde was voor de vlucht naar Thailand. 

Met dank aan Ann Thu voor de vertaling