Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief november - Online Herfstretraite

Nieuwsbrief november - Online Herfstretraite
Nieuwsbrief november 2020 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin, 

De tweede golf van coronabesmettingen heeft ons overspoeld. Zowel in Nederland als in Vlaanderen gelden nu strenge beperkende maatregelen. Wellicht word je een tikkeltje mismoedig van al het thuiszitten en het gebrek aan sociale contacten. Lees dan voor inspiratie dit artikel van sr. True Dedication die ons aanraadt onze dagen in te delen en inspirerende activiteiten in te plannen: "In de ochtend ga ik dit en dit en dit doen; elke dag ga ik oefenen; elke dag ga ik proberen om naar buiten te gaan en in de natuur te zijn, ook al is het maar die ene boom in mijn achtertuin: ik zal er even mee zitten en ademen."
Ook Stichting Leven in Aandacht is genoodzaakt fysieke activiteiten af te zeggen. We gaan nu zoveel mogelijk online activiteiten voorbereiden, zodat we beoefenaars toch gezamenlijke beoefening en inspiratie aan kunnen bieden. Daarom zijn we heel blij de komende herfstretraite met br. Phap Xa en zr. Sang Nghiem en Hilly Bol te kunnen aankondigen.


Verdiepingsprogramma

Online Herfstretraite met br. Phap Xa, zr Sang Nghiem en Hilly Bol

29 okt - 1 nov 2020

Thema: De weg van liefde en begrip. Begeleiding door br. Phap Xa, zr. Sang Nghiem en dharmaleraar Hilly Bol. Er wordt gebruik gemaakt van Zoom. Je kunt deelnemen aan lezingen en meditaties of je ook opgeven voor het dharmadelen in kleine groepen. De voertaal in Nederlands. Aanmelden is nodig. Vanaf 50 euro kun je al meedoen aan meditaties en lezingen.


‍18 - 20 dec - Online weekend retraite 

Thuiskomen bij jezelf

‍Opnieuw een online retraiteweekend met dharmaleraar Hilly Bol. Het eerste weekend in juni was heel inspirerend. Nu met de aankomende feestdagen geeft deze online retraite je de mogelijkheid tijd te maken voor jezelf door te oefenen in eigen huis en omgeving.

‍Elke week

Samen online mediteren

Wekelijks wordt zowel in Nederland als in Vlaanderen online meditatie aangeboden - via Zoom. Alle deelnemers en de begeleiders zijn in beeld, zodat er een gevoel van samen mediteren kan ontstaan. Wees welkom om mee te doen! Deelname is gratis. Lees verder voor actuele info en links.


Moments of Joy

Gedichtenbundel van zr Jina

Van Plum Village zuster Jina van Hengel (sr Chan Dieu Nghiem) verschijnt binnenkort een gedichtenbundel met korte puntige gedichtjes,'Moments of Joy'. Elk vers straalt de energie uit van een enkel moment van bewustwording. Je kunt de bundel nu al bestellen.


‍Theedrinken en bamboescheuten

Herinneringen aan Thay

Twee zusters van Plum Village, Zr. Thuan Nghiem en Zr. Thao Nghiem, delen herinneringen aan hoe het was om thee te drinken en te reizen met Thay en hoe ze graag zijn voortzetting zouden willen zijn.

‍Kinderboek

De hemel dat ben jij

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig en onbevangen, precies wat je nodig hebt om mindfulness te leren. Om die nieuwsgierigheid te prikkelen schreef Koen Vande Velde dit boek.


Oproep Klankschaal

Wel en wee in de sangha's 

De redactie van de Klankschaal is benieuwd naar jullie verhalen over het sanghaleven. Over lief en leed, ups en downs, vallen en opstaan, modder en lotus in de sangha-opbouw. Hoe ervaar jij het om deel uit te maken van een sangha? 

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

‍www.aandacht.net