Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief januari 2021 - Online start 2021

Nieuwsbrief januari 2021 - Online start 2021
Nieuwsbrief januari 2021  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

De feestdagen zijn dit jaar anders, heel anders dan we gewend waren. Het hele jaar was anders. De komende, laatste dagen van het jaar, kunnen we erbij stilstaan wat het ons heeft gebracht. In deze nieuwsbrief attenderen we je op de online retraites van onze kloosters rond Oud & Nieuw die 27 en 28 december starten. Ze bieden je de mogelijkheid tot reflectie, maar ook voor feestelijke vieringen op oudejaarsavond (ook los te bezoeken bij EIAB).

Op 3 januari gaat ons eigen programma het nieuwe jaar in met een eerste verdiepingsdag - online - in de serie Liefde, relaties & trouw. 

Wij wensen iedereen een inspirend en hoopvol nieuw jaar!


‍In memoriam

Zr. Lan Nghiem heengegaan in Plum Village

De Nederlandse zuster Lan Nghiem (Orchidee) is op 1 december 2020 heengegaan. Zij heeft 17 jaar als non in Plum Village gewoond. Op onze website plaatsten we foto's en video's ter nagedachtenis. 

‍Lezing br. Phap Dung

Aanwezigheid, stabiliteit en helderheid 

Het levenslange werk van Thich Nhat Hanh is gericht op het aanpakken van de kwalen van de samenleving. Zijn lessen over aanwezigheid, stabiliteit en helderheid zijn nog uiterst actueel.


‍Vanaf 27 of 28 december

Online retraites Oud & Nieuw bij Plum Village en EIAB

‍In de overgang van het oude naar het nieuwe jaar blikken we terug en kijken we vooruit naar nieuwe mogelijkheden. Twee online retraites bij Plum Village en EIAB willen je daarbij helpen. Gedurende vijf dagen kun je een volledig retraite programma volgen met lezingen, meditatiesessies, dharmadelen. 


‍Verdiepingsprogramma

Online verdiepingsdag 3 januari

De wortels van verlangen

‍'Ik hou van je, ik heb je nodig’. Dergelijke teksten impliceren dat liefhebben en begeren hetzelfde zijn en dat de andere persoon er alleen maar is om onze behoeften te bevredigen. Deze online verdiepingsdag over angst en verlangen wordt begeleid door dharmaleraar Tineke Spruytenburg

Online verdiepingsdag 13 febr

Drie sleutels tot geluk

Vaak denken we dat we bepaalde externe omstandigheden nodig hebben om gelukkig te zijn. Geluk komt voort uit onze manier van kijken naar dingen. Samen met dharmaleraar Hilly Bol onderzoeken we onze waarnemingen.

‍Online retraiteweekend 26 - 28 febr

Terug naar de bron

Een retraite kan helpen om stil te staan en nieuwe inspiratie op te doen. In dit weekend wil dharmaleraar Jan Boswijk met ons teruggaan naar onze oorspronkelijke motivatie, die ons heeft geleid naar het pad van liefde en begrip.


Oproep

Kloosterlingen hebben je steun hard nodig

‍De kloosters van de wereldwijde Plum Village gemeenschap zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Hierdoor is er een groot gebrek aan inkomsten. 2020 is dankzij vele donaties goed afgerond. Het fondswervingsteam van Plum Village doet nu opnieuw een dringend beroep op ons. Samen moet het lukken de kloosterlingen te onderhouden, todat zij weer retraites kunnen geven.


‍Vacatures 

Bestuursleden gezocht

Wil jij een bijdrage leveren aan het verspreiden van de lessen van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen, nu en in de toekomst? Het bestuur van Stichting Leven in Aandacht is op zoek naar vervanging van de penningmeester en het bestuurslid communicatie. Meer weten over deze leuke en verrijkende vrijwilligersvacatures? 


‍Dankbrief Maitreya

Corona en overstromingen in Vietnam

We ontvingen vlak voor de kerstdagen een indrukwekkende brief van het Maitreyafonds, dat met steun van diverse sangha's (o.a. Leven in Aandacht) projecten in Vietnam ondersteunt en noden verlicht:


‍Blog en video's

Stille Hans leert kinderen mediteren

Ik merk alle dagen wat mindfulness doet 
met mezelf en met de kinderen rondom mij. 
Hoe langer ik er mij in verdiep, 
hoe meer ik voel (en innerlijk weet) dat, 
wat Thay ons leert, een 'oplossing' is voor zo veel. 
En niet alleen voor mij als juf en kindercoach 
maar zeker ook voor de kinderen, ouders, grootouders en iedereen rond die cirkel. - Rita 


‍Samen online mediteren

‍Bijeenkomen om samen te mediteren is niet voor iedereen mogelijk, zeker niet in coronatijd. Daarom zijn er diverse mogelijkheden voor gezamenlijke online meditatie (via Zoom), zowel in Nederland als in Vlaanderen  Zo kun je je beoefening voortzetten en in verbinding zijn met andere mensen die oefenen in deze traditie.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

‍www.aandacht.net