Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief maart 2021

Nieuwsbrief maart 2021
Nieuwsbrief maart 2021 

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Deze keer beginnen we onze nieuwsbrief met een inspirerende, opwekkende dharmalezing op video van zuster Boi Nghiem, waarin zij het begrip 'normaal' van diverse kanten beziet. 
Daarnaast aandacht voor komende online activiteiten in het verdiepingsprogramma. Ja dat blijft voorlopig zo doorgaan....., maar gelukkig vinden steeds meer mensen de weg naar Zoom.
Verder nieuws uit de gemeenschap. En ook maar liefst 12 tips om mindful online te werken.


‍Dharmatalk zr. Boi Nghiem

Leren het normale als bijzonder te ervaren

In haar dharmalezing behandelt zuster Boi Nghiem (Ware Parel) de licht- en schaduwkanten van wat we als 'normaal' beschouwen. Door haar intieme, aangrijpende en verrassende persoonlijke voorbeelden kunnen we leren onze normale, alledaagse gebeurtenissen te omarmen en ze te transformeren tot wonderen van het heden. 


‍Verdiepingsprogramma online

13 maart online verdiepingsdag

Begrip en vergeving

Als je niet begrijpt kun je niet liefhebben. Zonder begrip laten we onszelf en de ander alleen maar meer lijden naarmate we meer ‘liefhebben’. Begeleiding door dharmaleraar Look Hulshoff Pol.

‍5-7 maart online weekend

Terug naar de bron

In deze retraite laten we ons inspireren door onze oorspronkelijke motivatie, die heeft gemaakt dat we oefenen op het pad van liefde en begrip. Begeleiding door dharmaleraar Jan Boswijk.


19-21 maart 2021 - online weekend retraite

Ik ben aangekomen, ik ben thuis 

Ook thuis, vooral thuis, is er gelegenheid om te oefenen. De bekende omgeving en de routines van de dag geven je de gelegenheid om je aandacht te ontwikkelen en diep te kijken. Samen met dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen (foto) nemen we de tijd om de stilte en ruimte op te zoeken.


Uit de Sangha

Initiatief voor nieuw Sanghahuis komt op gang

Het Vriendenhuis in Tricht is in oktober vorig jaar gesloten en verkocht.  Al direct toen het treurige nieuws bekend werd, kwam een groep betrokken mensen bij elkaar om na te denken over een vervolg.


‍Van het bestuur

Ethische code, klachtenprocedure en vertrouwenspersonen

Stichting Leven in Aandacht vindt het belangrijk dat iedereen binnen onze traditie kan samenkomen om te oefenen in een veilige omgeving. Daarom heeft zij in overleg met alle geledingen binnen de Nederlands-Vlaamse gemeenschap een ethische richtlijn en klachtenprocedure ontwikkeld op basis van de Vijf Aandachtsoefeningen en Thay’s lessen over het omgaan met conflicten.


‍Oproep Klimaat&Geloof groepen in Nederland

Klimaatalarm - 11 t/m 14 maart

‍In de verschillende geloven en religies wordt het beschermen van de aarde als een religieuze waarde ervaren. Daarom nodigen wij u, die zich verbonden voelt aan een van de geloofsgemeenschappen in Nederland, van harte uit om binnen uw eigen geloofsgemeenschap mee te denken en mee te doen aan dit klimaatweekend van 11 t/m 14 maart. Dat is allereerst mogelijk door deze oproep te verspreiden en mensen te inspireren en te ondersteunen.

Klimaatalarm 2021. Doe mee aan lokale of online acties

‍Webteam Plum Village geeft tips

Gezond en bewust online werken

Ieder van ons die veel tijd doorbrengt voor het computerscherm weet hoe makkelijk het is om jezelf online te verliezen. De leden van het Plum Vilage webteam (die samen ontelbare uren online doorbrengen!) willen je graag een aantal van hun collectieve tips geven om gezond en bewust te blijven.

Lees ook:

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

‍www.aandacht.net