Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief augustus 2021

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief augustus 2021
Nieuwsbrief augustus 2021  

Mindfulness

in de traditie van Thich Nhat Hanh

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Ook voor ons zijn de zomermaanden een tijd van rust en ontspanning. Vandaar deze simpele nieuwsbrief, wat minder vol dan anders. Toch graag je aandacht voor het laatste nieuws over de retraite in het EIAB (Duitsland), die door kan gaan op locatie. Ook is er bij enkele sangha's een bijzondere zomeractiviteit. En we hebben alvast aankondigingen van activiteiten na de zomer. 

‍11-15 augustus - Nederlandstalige Zomerretraite EIAB 

Onszelf helen, de wereld helen 

Zoals iedere zomer bieden de nonnen en monniken van het klooster in Duitsland, het EIAB, ook dit jaar een zomerretraite aan voor de Nederlandstalige gemeenschap. De retraite gaat door op locatie in het EIAB. Ons wordt gevraagd de nieuwe maatregelen van de Duitse overheid inzake corona te volgen. 

Carpoolen naar het EIAB

Biedt ook een rit aan!

Via een nieuwe groene website 'CarpoolOrganiser' kunnen chauffeurs zich aanmelden om iemand mee te nemen naar de zomerretraite in het EIAB in augustus. Mensen die graag mee willen rijden kunnen van een aanbod gebruik maken door het aan te klikken op deze website. 

‍Thich Nhat Hanh op video

10 Mindful Movements

Bij retraites in de traditie van Thich Nhat Hanh worden verschillende lichaamsoefeningen toegepast, zoals de 10 Mindful Movements. Deze bewegingen zijn een serie van tien fysieke oefeningen die door Thich Nhat Hanh zijn geïntroduceerd in de beoefening van mindfulness.


‍Verdiepingsprogramma na de zomer

In het najaar komt ons programma weer vol op stoom met verdiepingsdagen in het ITC in Naarden en retraiteweekends in Bosoord in Loenen. Ons aanbod van online series en cursussen is verder uitgebreid.  


‍Online serie - 4 ochtenden vanaf 5 sept

Opmerkzaam consumeren

Opmerkzaam consumeren gaat over de Vier soorten voeding. Niet alleen voedsel, maar wat nemen we nog meer tot ons aan aan zintuiglijke indrukken, via onze intenties en verlangens en via ons bewustzijn? Begeleiding door dharmaleraar Tineke Spruytenburg.

‍Vijf online dagen vanaf 11 september

De Vijf Aandachtsoefeningen 

Vanaf september 2021 vormen we gedurende 5 maanden een sangha om samen de Vijf Aandachtsoefeningen te bestuderen en te beoefenen. Tijdens vijf online verdiepingsdagen zijn we 24 uur, online en offline in aandacht en staan de aandachtsoefeningen centraal..


‍3 oktober verdiepingsdag in Naarden

Serie 'Luisteren naar de stilte in jezelf'

Dag één van serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen. Thema 'De voortdurende stroom van lawaai – hoe vinden we stilte?' In deze drukke wereld komt er veel op ons af via diverse media. Hoe gaan we daarmee om? Hoe bewaken we de balans tussen onze behoefte aan sociaal contact, informatie en vermaak en de zo noodzakelijke stilte om naar binnen te luisteren bij onszelf?


‍Uit de sangha

28 augustus Baarn

Wandelen in aandacht met Sangha LIA online

‍Het dreamteam van Sangha Leven in Aandacht online gaat ook dit jaar weer een prachtige wandeling organiseren. Deze keer vanaf station Baarn in het midden van het land. Het aantal deelnemers is beperkt dus geef je alvast op om teleurstelling te voorkomen. 

In de zomermaanden is er iedere vrijdag tussen de middag een uur stadsmeditatie in Rotterdam, middenin de stad. De bijeenkomsten worden geleid door beoefenaars van steeds andere boeddhistische groeperingen in Rotterdam. Die werken met elkaar samen in het Boeddhahuis. De meditatiebijeenkomsten lopen door tot eind september.

St. Leven in Aandacht
Postbus 418
2000 AK, HAARLEM
 

Contact

www.aandacht.net