Algemeen Aantal artikelen:  3

Algemeen Aantal artikelen:  8

Dit is de tekst van de sectie Algemeen

Thich Nhat Hanh Aantal artikelen:  0

Thich Nhat Hanh Aantal artikelen:  2

Plum Village centra Aantal artikelen:  3

 

Wereldwijde initiatieven Aantal artikelen:  3

Vanuit de internationale kloostergemeenschap van Plum Village voor geengageerd boeddhisme zijn wereldwijde initiatieven opgezet om specifieke doelgroepen of onderwerpen te benaderen. Hierbij drie voorbeelden.

Over ons Aantal artikelen:  2

Stichting Leven in Aandacht Aantal artikelen:  10

Orde van Interzijn Aantal artikelen:  2

Dharmaleraren Aantal artikelen:  12

Dharmaleraren (Vietnamees: Dharmacharya's) zijn leden van de Orde van Interzijn die als leraar zijn verkozen op basis van de stabiliteit in hun beoefening en hun vermogen om een mindful leven te leiden. Deze leraren  - nonnen, monniken en leken - kunnen gezien worden als een voortzetting van zenmeester Thich Nhat Hanh. Als iemand zover is dat hij de Dharma (leer van de Boeddha) kan voorleven of overdragen – niet alleen in woorden maar ook in daden – dan wordt deze persoon tot leraar gewijd door een senior monnik of non tijdens de jaarlijkse Lamp Transmissie in Plum Village.

Hieronder een overzicht van de Nederlandstalige dharmaleraren die momenteel actief zijn binnen de Nederlands-Vlaamse gemeenschap van Leven in Aandacht:

Stichting Vrede Leven Aantal artikelen:  1

Verdiepingsprogramma Aantal artikelen:  6

Beoefening Aantal artikelen:  0

Algemeen beoefening Aantal artikelen:  2

Basisoefeningen Aantal artikelen:  14

Er zijn veel vormen om meditatie en leven in aandacht te beoefenen. Hieronder als voorbeeld en stimulans een aantal mogelijke oefeningen. Bij sommige stukjes staan aanwijzingen hoe de oefening uitgevoerd kan worden, bijvoorbeeld bij zit- en loopmeditatie, omhelzen. 

Liedjes & gez. recitaties Aantal artikelen:  3

Oefeningen op film Aantal artikelen:  5

Er zijn op internet filmpjes beschikbaar van diverse meditatie-oefeningen, zoals deze gedaan worden in de traditie van Thich Nhat Hanh. We selecteerden hier enkele duidelijke voorbeelden.

Kijk ook eens op het YouTube kanaal van St. Leven in Aandacht

Boeken Aantal artikelen:  1

Dit is de tekst van de sectie boeken

Boeken beoefenaars Aantal artikelen:  7

Deze rubriek bevat Nederlandse boeken van beoefenaars van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh.
Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.

Boeken voor ouders en kinderen Aantal artikelen:  6

Deze boeken gaan over mindfulness voor kinderen en zijn gericht op ouders, leerkrachten en op de kinderen zelf. Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.

Boeken Thich Nhat Hanh (Ned) Aantal artikelen:  36

Op deze pagina's een overzicht van de in het Nederlands vertaalde boeken van Thich Nhat Hanh die momenteel te verkrijgen zijn in de boekhandel. Op bol.com zijn ook tweedehands boeken verkrijgbaar. Zie aldaar voor het volledige overzicht van alle  (nieuwe en gebruikte) Nederlandstalige boeken van Thich Nhat Hanh.

Tijdschriften Aantal artikelen:  1

Boeken Plum Village Engelstalig Aantal artikelen:  8

Deze rubriek bevat een aantal Engelstalige, (nog) niet vertaalde, boeken van Thich Nhat Hanh en ook 1 van zuster Chan Khong. Er zijn meer dan 100 boeken verschenen van Thich Nhat Hanh in het Engels. Op bol.com vind je een goed overzicht. De hier geselecteerde boeken vormen een goede aanvulling op alle boeken die in het Nederlands zijn vertaald en nog altijd verkrijgbaar (zie de rubriek 'Boeken Thich Nhat Hanh').

Meditatiegroepen Aantal artikelen:  2

Nieuws Aantal artikelen:  0

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden