Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers


captcha 

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief januari 2020

Printen

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief januari 2020  
 
weblogo lia 3.0   Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
  doneren
 
     

 

Beste lezer,

Op de allereerste plaats wensen we jou met je geliefden een vreugdevol nieuw jaar 2020. Dat je het in goede gezondheid mag beleven. Hopelijk is er dit jaar ruimte in je agenda om de beoefening van mindfulness extra impulsen te geven door deel te nemen aan een retraite of het bezoeken van een verdiepingsdag in Nederland of Vlaanderen.
 
Voor ons gaat het jaar goed van start want we ervaren een grote belangstelling voor de activiteiten die wij organiseren. Zo zijn de eerste verdiepingsdagen in Naarden al volgeboekt evenals het weekend 2 boeddha's en de jaartraining. Ons verdiepingsprogramma is bedoeld om de boeddhistische wijsheid over te dragen op een concreet toepasbare manier. Kennelijk ervaren steeds meer mensen dat dit voor hen betekenis heeft.
 
Inmiddels kijken we al uit naar een hele bijzondere gebeurtenis in het voorjaar: de viering van het 25-jarig jubileum van onze Stichting Leven in Aandacht. Op 26 april wordt hiervoor een speciale dag van aandacht georganiseerd in Gent door de Vlaamse vrienden. Op 3 mei staat het thema 'Radical mindfulness for Challenging Times' centraal op een seminar in Amsterdam voor vrienden en belangstellenden. Hier zal ook zuster True Dedication een lezing houden.
 
 

Online cursus

'Moving From Separation to Authentic Connection' door Kaira Jewel Lingo

Kaira_Jewel_2019 Leven in Aandacht - Nieuwsbrief januari 2020 - Leven in Aandacht

Kaira Jewel Lingo, dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh, begeleidt vanaf 14 januari 2020 een online cursus van 8 weken over liefdevolle vriendelijkheid en compassie. Kaira Jewel heeft meer dan 20 jaar ervaring met de beoefening van mindfulness in deze traditie, waarvan 15 jaar als non, o.a. in het EIAB, waar veel mensen haar van kennen. 

Lees meer

 

     

Komende activiteiten LIA

14-16 feb: Hier en nu gelukkig zijn

vriendenhuis nooitgedachtIedereen meent te weten hoe je gelukkig wordt. Wat je moet doen, of juist niet moet doen. Wat is jouw idee over geluk? Het Boeddhisme helpt ons om dieper in deze vragen te kijken. In de tekst van de Soetra over het Geluk staan aanwijzingen over gelukkig zijn. Het weekend is in het Vriendenhuis en wordt begeleid door Marjolijn van Leeuwen en Paula van Pijpen.

Lees meer en meld je aan


Phap Xa 201826-29 maart 'De weg van liefde en begrip' met br. Phap Xa en andere kloosterlingen

In deze Nederlandstalige retraite zullen we de werking van onze eigen geest onder de loep nemen, zodat ons diepere inzicht ons hart van liefde laat groeien en we onze angsten los leren laten. Als we ons pad van liefde en begrip gevonden hebben, zullen hoop, vrijheid en stabiliteit ons altijd begeleiden. Tijdens deze retraite kun je de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen.

Meer informatie en aanmelden


Activiteiten later in het jaar in NL en VL

Nu nog even geen tijd maar later in het jaar wel? Bekijk het jaarschema 2020

 

Uit de sangha

boeddhafestivel Rotterdam 2020Boeddhafestival Rotterdam

Op 9 februari 2020 alweer de 5de editie van het Boeddhafestival in spiritueel Centrum Djoi in Rotterdam! Er is een boeiend programma met o.a. schrijver Henk van Straten, hoogleraar psychiatrie Anne Speckens en muziek van o.a. Sarah Sounds en Far I.  Je kunt kennismaken met diverse soorten meditatie en er is een infomarkt.

Lees meer

 

In de webshop

Als ik adem'Als ik adem', heruitgave gedichtenbundel Thich Nhat Hanh

Als ik adem bevat een keuze uit vertaalde gedichten van Thich Nhat Hanh. De dingen in onze wereld hebben een andere dimensie in zich. Alles houdt met alles verband. Wie met aandacht naar de dingen kijkt, kan dat onderling verband ervaren. Dit zien kan de mens niet alleen doen met de ogen, maar met zijn gehele wezen. Wie aandacht bezit, bezit alles. Is vrij. 

Ga naar de webshop

 

     

EIAB

31 jan-2 feb: Mindful communiceren met de kinderen in ons gezin

Tineke SpruytenburgTijdens dit weekend met dharmaleraar Tineke Spruytenburg zullen we leren en oefenen om met aandacht te spreken met en te luisteren naar de kinderen (0-17jaar) in ons gezin en om een liefdevolle houding aan te nemen. De basis van deze vorm van communiceren is onze eigen bewuste aandacht. Tijdens dit eerste weekend van deze tweedelige cursus gaan we kijken hoe onze gevoelens ons gedrag bij de communicatie beïnvloeden. 

Lees meer

 

Activiteiten van sangha's

Op diverse plekken in Nederland en Vlaanderen worden activiteiten georganiseerd in de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village. Teveel om hier allemaal te vermelden. Maar er is een mooi overzicht op onze website:

 
 
 
 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven