Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers


captcha 

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief februari 2019

Printen
Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief februari 2019  
 
weblogo lia 3.0    Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
doneren
 
     

Beste lezer,

Wij zijn erg blij dat we zuster Jina, senior dharmaleraar, mogen verwelkomen in Nederland en Vlaanderen en dat zij een serie events gaat begeleiden. Nog zeker 3 andere kloosterlingen uit Plum Village zullen haar vergezellen: zuster Sang Nghiem en de broeders Pham Hanh en Duc Pho. Dit zijn allemaal Nederlandse kloosterlingen. In deze nieuwsbrief staan de verschillende events vermeld, en kun je doorklikken voor meer informatie..

De belangstelling voor verdieping in het boeddhisme groeit. Dat merken we aan onze verdiepingsserie 'De kunst van het leven'. De eerste twee dagen in januari en februari waren snel volgeboekt. Vanaf 9 maart kun je meedoen.

     
 

9 maart: Strevenloosheid, rusten in God

marjolijnVerdiepingsdag Naarden

Vaak rennen we achter dingen aan. We verlangen naar iets, in de hoop iets te vinden dat ons gelukkig maakt.  Thich Nhat Hanh nodigt ons uit om dit voorwerp van verlangen en begeerte te verwijderen. Om zo te ontdekken dat geluk en vrijheid nu, op dit moment al beschikbaar is. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen.

Meer info en aanmelden arrow

  

30 maart:De kracht van het hart

druyoga en meditatieYoga- en meditatiedag Naarden

De Kracht van het Hart staat centraal in deze yoga- en meditatiedag. Dru Yoga, ook wel de yoga van het hart genoemd, is niet alleen goed voor je lichaam maar is ook ontwikkeld om gevoelens van het hart te laten ervaren. Deze dag wordt begeleid door Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk,, ervaren beoefenaars van meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh en yogadocenten.

Meer info en aanmelden arrow

 

2-18 mei: Zuster Jina in Nederland en Vlaanderen

sr jina protretkleinRetraite en 4 Dagen van Aandacht

Kunnen we echt stoppen en met aandacht kijken naar onszelf en de wereld?  Kunnen we onze gedachten en gevoelens observeren en leren ons niet te laten overspoelen door emoties of gepieker? Daarover gaan deze bijzondere events die gekenmerkt zullen worden door de mindfulle aanwezigheid van de monniken en nonnen van Plum Village. 

Events met de nonnen en monniken:

Alle events zijn open voor mensen vanaf 18 jaar. De Mindfuness Day van 19 mei is geheel op jongeren gericht. Ervaring met meditatie is prettig, maar niet vereist. De inschrijvingen gaan per  1 februari van start. Klik op de events voor meer info en aanmelden.

Benieuwd naar eerdere ervaringen van deelnemers aan  een mindfulness retraite met nonnnen en monniken?  Bekijk deze korte film

 

23 maart Utrecht: Symposium Mystiek en Maatschappij

Stichting Mystiek Maatschappijdoor God geraakt en door de mens bewogen

Op 23 maart organiseert de stichting Mystiek en Maatschappij een symposium in de Jacobikerk in Utrecht. Dharmaleraar Hilly Bol is een van de sprekers. Dagvoorzitter is de bekende theologe Manuela KalskyTot 16 februari  vroegboekkorting

Lees meer arrow

 

20 april: Meditatie en Stembevrijding 

zingen in aandacht in NijmegenEllen en Jorieke

Sangha Nijmegen en Stichting Leven in Aandacht nodigen je uit voor een zangdag met Jorieke Rijsenbilt, psychotherapeut en Ellen Starmans, muziekdocent, beiden stembevrijder en lid van de Orde van Interzijn .

Meer info een aanmelden arrow

 

28 april: Omgaan met emoties

be still and seeverdiepingsdag Vlaanderen

Hoe kunnen we adequaat omgaan met al onze emoties, en ook de meest lastige een plek geven, in volle aandacht? En hoe kunnen we onze vreugde voeden, zonder het lastige weg te willen? Daarover gaat deze dag.met aspirent dharmaleraar Marleen van den Bosch.

Meer info en aanmelden arrow

 

Webshop

jaarkalender 2019Aanbiedingen

De webshop biedt de overgebleven agenda's en kalenders van 2019 aan met flinke korting.

Ga naar de webshop arrow

 

Activiteiten van sangha's

 

Er zijn veel activiteiten van sangha's en centra in de traditie van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. St. Leven in Aandacht verzorgt een mooi overzicht op haar website:

Activiteiten van sangha's  arrow

 

Vacatures bij St. Leven in Aandacht arrow

 

 

 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend
Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijvenstatpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief februari 2019 - Leven in Aandacht