Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers


captcha 

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief maart 2019

Printen
Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief maart 2019  
 
weblogo lia 3.0    Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
doneren
 
     

Beste lezer,

Tet Verses2Tot onze vreugde is de belangstelling voor de activiteiten van  zuster Jina in Nederland en Vlaanderen heel groot. Zr. Jina is dan ook een wijze en  inspirerende  dharmaleraar die vele jaren nauw heeft samengewerkt met Thich Nhat Hanh. Nog zeker drie andere Nederlandse kloosterlingen uit Plum Village zullen haar vergezellen op haar tour. De retraite in Beukenhof is al bijna vol, maar in de weekends daarna volgen nog 4 mooie, inspirerende Dagen van Aandacht in Gent, Deventer, Naarden en Tricht (deze laatste alleen voor jongeren van 18 - 35 jaar).

Maar eerst zijn er nog  twee verdiepingsdagen in Naarden in de Leergang De Kunst van het Leven, en een dag in Leuven over Omgaan met Emoties.

Zoals elk jaar heeft de Plum Village gemeenschap ook dit jaar ter gelegenheid van het nieuwe maanjaar twee versregels gepubliceerd (zie afbeelding) die we kunnen gebruiken bij onze beoefening . Lees meer

     
 

Verdiepingsdagen in Naarden

9 maart: Strevenloosheid, rusten in God

Thich Nhat Hanh SufferingVaak rennen we achter dingen aan. We verlangen naar iets, in de hoop iets te vinden dat ons gelukkig maakt.  Thich Nhat Hanh nodigt ons uit om dit voorwerp van verlangen en begeerte te verwijderen. Om zo te ontdekken dat geluk en vrijheid nu, op dit moment al beschikbaar is. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen. Nog enkele plaatsen

Meer info en aanmelden 


13 april: Vergankelijkheid: Nu is het moment

Het lijkt of iets begint en weer eindigt, dat we geboren worden en weer doodgaan. Maar als je dieper kijkt dan wordt niets geschapen en niets vernietigd. Alles transformeert en neemt andere vormen aan. Ordelid Paula van Pijpen begeleidt deze dag.

Meer info en aanmelden 

 

Verdiepingsdag Vlaanderen

be still and see28 april: Omgaan met emoties

Hoe kunnen we adequaat omgaan met al onze emoties, en ook de meest lastige een plek geven, in volle aandacht? En hoe kunnen we onze vreugde voeden, zonder het lastige weg te willen? Daarover gaat deze dag.met aspirant dharmaleraar Marleen van den Bosch.

Meer info en aanmelden 

2-19 mei: Zuster Jina in Nederland en Vlaanderen

sr jina protretkleinRetraite en 4 Dagen van Aandacht

Kunnen we echt stoppen en met aandacht kijken naar onszelf en de wereld?  Kunnen we onze gedachten en gevoelens observeren en leren ons niet te laten overspoelen door emoties of gepieker? Daarover gaan deze bijzondere events die gekenmerkt zullen worden door de waardevolle lezingen van zr. Jina, non en dharmaleraar en de mindfulle begeleiding van de ander monniken en nonnen van Plum Village. 

Retraite in Beukenhof bijna vol!

Vier Dagen van Aandacht met nonnen en monniken

21 mei GentGeniet van een hele dag mindfulness met  de nonnen en monniken van Plum Village. Zij zullen met hun vreedzame en liefdevolle aanwezigheid ons diepgaand inspireren en beïnvloeden. Vier mooie bijeenkomsten op vier mooie locaties..

Alle events zijn open voor mensen vanaf 18 jaar. De Mindfuness Day van 19 mei is speciaal voor en door jongeren. Ervaring met meditatie is prettig, maar niet vereist.  Klik op een activiteit voor meer info en aanmelden.

 
 

Deze zomer in het EIAB

boeddhabeelden eiab

12-17 aug: Nederlandstalige retraite 

Jaarlijks is er een 6-daagse Nederlandstalige zomerretraite  in het Duitse klooster van Thich Nhat Hanh, het EIAB. Je leeft een week in volle aandacht met de nonnen en monniken. Dagelijks zijn er inspirerende lezingen van senior dharmaleraren. Er zijn aparte programma's voor kinderen, tieners en jongeren. Alles Nederlandstalig. Je kunt je nu al inschrijven. Lees meer  


Vrijwilligers nodig voor Nederlandstalige retraite 

Het EIAB vraagt om vrijwilligers (stafleden) ter ondersteuning van de retraite in augustus. Vrijwilligers zijn bij een retraite kan een zeer leerzame ervaring zijn en stimulerend voor je beoefening. Lees meer 

 

Activiteiten van sangha's

 

phap xa31 maart: Dag van Aandacht met br. Phap Xa in Sittard

De sangha's van Zuid-Limburg hebben de Nederlandse broeder  Phap Xa  van het EIAB gevraagd een Dag van Aandacht te begeleiden over 'Het eiland in jezelf'

Meer info en aanmelden 


Er zijn veel activiteiten van sangha's en centra in de traditie van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. St. Leven in Aandacht verzorgt een mooi overzicht op haar website:

Activiteiten van sangha's  

 
 
 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend
Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijvenstatpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief maart 2019 - Leven in Aandacht