Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers


captcha 

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief mei 2019

Printen

 

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief mei 2019  
 
weblogo lia 3.0    Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
doneren
 
     

 

Beste lezer,

De komst van de nonnen en monniken van Plum Village roept zoveel belangstelling en enthousiasme op dat alle door ons georganiseerde evenementen ruim tevoren helemaal volgeboekt zijn.  Dit betreft zowel de retraite in Beukenhof, die morgen start, als de 3 Dagen van Aandacht in Gent, Deventer en Naarden. We wensen alle deelnemers inspirerende dagen en mooie ontmoetingen. 

Volgende gelegenheden om mindfulness te oefenen met de nonnen en monniken van de Plum Village gemeenschap worden deze zomer geboden, zowel in Frankrijk (Plum Village) als in Duitsland (EIAB). Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.

 

     

Verdiepingsdagen Naarden

gezinsretraite EIAB 2016

Leergang 'De kunst van het leven'

8 juni: Loslaten, transformatie en heling

Elk mens heeft in het leven te maken met lijden. Sommigen dragen leed met zich mee uit hun jeugd, anderen krijgen te maken met ziekten of verlies in het latere leven. Hoe kunnen we in ons leven zo met ons leed, onze pijn, onze depressie en onze moeilijkheden omgaan dat transformatie en heling plaatsheeft? Daarover gaan we op deze dag van aandacht in gesprek met begeleiding van Tineke Spruytenburg.

Meer info en aanmelden

 

Verdiepingsdagen Vlaanderen

Bert Evens2 juni Leuven: Verbondenheid via stilte en muzikale beleving

Verdiepingsdag begeleid door Bert Evens, beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh, muzikant en leraar. De dag wodt georganiseerd door Sangha Leuven met ondersteuning van Stichting Leven in Aandacht. Via klankbeleving verstillen en vanuit die verstilling expressie geven aan wat er binnenin ons leeft. 

Meer info en aanmelden

 

Retraiteweekend Loenen

Eveline Beumkes201614 - 16 juni: Mindful communiceren 1/2

Mindful communiceren volgens de traditie van Thich Nhat Hanh: een serie van twee retraiteweekenden met dharmaleraar Eveline Beumkes.
Thich Nhat Hanh reikt ons vele oefeningen aan gericht op innerlijke vrede en onderlinge harmonie. Steeds benadrukt hij dat vrede bij onszelf begint. Wanneer we met compassie naar onszelf leren luisteren en gaan zien waar onze eigen pijn vandaan komt, krijgen we vanzelf meer begrip voor anderen.

Meer info en aanmelden

 

EIAB

Happy Teachers klein

18 - 23 juni: Happy Teachers change the World 

Mindfulness training voor leerkrachten en leidinggevenden van scholen. Deze internationale 6-daagse training in het klooster EIAB in Duitsland wordt door twee leken leraren gegeven samen met nonnen en monniken van het EIAB. De leken leraren zijn ervaren in het begeleiden van mindfulness trainingen voor leerkrachten. Voertaal: Engels.

Lees meer en aanmelden

 

12-17 aug: Nederlandstalige zomerretraite 

Jaarlijks is er een zesdaagse Nederlandstalige zomerretraite in het Duitse klooster van Thich Nhat Hanh, het EIAB. Je leeft een week lang in volle aandacht met de nonnen en monniken. Dagelijks zijn er inspirerende lezingen van senior dharmaleraren. Voor kinderen, tieners en jongeren.zijn er aparte programma's. Alles Nederlandstalig. Je kunt je nu inschrijven. Lees meer  

BUS2Busvervoer vanuit Nederland

Vanuit Utrecht en Arnhem wordt door St. Leven in Aandacht busvervoer georganiseerd naar de Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB.  Lees meer voor info en aanmelden 

EIAB is nog op zoek naar meer vrijwilligers

Het EIAB vraagt dringend om meer vrijwilligers (stafleden) ter ondersteuning van de Nederlandstalige retraite in augustus. Het is een uitdagende taak: samen met de nonnen en monniken draag je de organisatie van de retraite. Staflid zijn bij een retraite kan een zeer leerzame ervaring zijn en stimulerend voor je beoefening.

Lees meer

Vrijwilligers gevraagd voor kinderprogramma's bij de zomerretraites

kinderprogrammaVoor kinderen van 6 - 12 jaar is er bij de zomerretraite van Plum Village op de locatie New Hamlet een Nederlandstalige kinderprogramma in de week van 26 juli t/m 2 augustus.  De Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB is van 12 – 17 augustus en heeft tijdens die hele week een Nederlandstalig kinderprogramma.  Voor deze twee weken - In Frankrijk en in Duitsland - worden Nederlandstalige vrijwilligers gezocht.  Lees meer

Belangstelling voor de zomerretraite in Plum Village? 

Walking Meditation Sister LayfriendsDe zomerretraite in Plum Village is van 5 juli tot 2 augustus. Jaarlijks komen hier duizenden mensen op af, vanuit de hele wereld. Ook veel jongeren. Wacht niet te lang met aanmelden!

Lees meer op de website van Plum Village 

 

Uit de sangha

interbeing2Lid worden van de Orde van Interzijn? Meld je aan voor 1 augustus

Ervaar je een diepe verbondenheid met de leer van Thich Nhat Hanh? Heb je tijd, energie en vreugde om mee te begeleiden in sangha’s, bij Dagen van Aandacht en retraites?  Of wil je een bijdrage leveren aan een van de werkgroepen van de Orde en de Stichting?  Dan is het OI lidmaatschap wellicht iets voor jou. Lees meer

 

Activiteiten van sangha's

cedres bleu august 2017Er zijn veel activiteiten van sangha's en centra in de traditie van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. St. Leven in Aandacht verzorgt een mooi overzicht op haar website (foto: zomerretraite bij Sangha Cedres Bleus, Frankrijk):

Ga naar:Activiteiten van sangha's

 

 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven

 

statpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief mei 2019 - Leven in Aandacht