Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers


captcha 

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief augustus 2019

Printen

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief augustus 2019  
 
weblogo lia 3.0    Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
doneren
 
     

 

Beste vrienden,

Inmiddels zijn de heetste dagen van deze zomer weer voorbij. De hittegolf in heel Europa heeft ons diep doen realiseren dat de klimaatopwarming niet langer voor de deur staat, maar al is binnengekomen. Veel waarschuwingen en acties zijn gaande, van onderzoekers en activisten. Politici blijven aarzelen. In de week van 20 tot 27 september worden opnieuw over de hele wereld klimaatstakingen gepland door scholieren om de regeringen onder druk te zetten. Laten we hen ruimhartig ondersteunen! Bekijk ook een inspirerend interview op film over klimaatactie en mindfulness met twee kloosteringen van Plum Village.

Ook na de zomer organiseren we weer uiteenlopende activiteiten in Nederland en Vlaanderen. Je kunt je nu al inschrijven en met een gerust hart op vakantie gaan ....

Vietnamprojecten

kinderen en leerkracht maitreya 2019Voor 5 euro per maand kan een kind iedere dag warm eten

Het Duitse tijdschrift Buddhismus wijdt een interessant overzichtsartikel aan de activiteiten van het Maitreyafonds, dat gericht is op het ondersteunen van projecten in Vietnam. St. Leven  in Aandacht sluist een deel van haar Vietnam-donatiegelden door naar dit fonds. In het artikel leest u meer over de besteding van de gelden.

Lees het artikel (Duits)

 

     

Verdiepingsdagen

you have enough 300x30021 sept. Naarden: Begeerteloosheid, je hebt genoeg

Soms lijken we “rupsje nooitgenoeg” wel. Dit hunkeren kan ons gevoelens van ontevredenheid, rusteloosheid en eenzaamheid geven, kortom: we lijden. Waar komt die begerigheid vandaan? Wat kan de beoefening hierin voor ons betekenen? Op deze verdiepingsdag helpt Jorieke Rijsenbilt ons om diep te kijken in onze begeerte èn ons lijden.

Meer informatie en aanmelden

katelijn Vanhoutte

21 sept. Antwerpen: Gezongen Noble Speech

Met klank je 'deep listening' en 'noble speech' verdiepen, een verdiepingsdag georganiseerd door Sangha de Lotusknop in Antwerpen met steun van Stichting Leven in Aandacht. Katelijn Vanhoutte begeleidt deze dag.

Meer informatie en aanmelden

 

Retraiteweekend 

listen to yourself27-29 sept: Mindful communiceren 2

Na een goed verlopen 1e weekend in juni - met heel positieve reacties - verzorgt dharmaleraar Eveline Beumkes dit jaar een 2e weekend 'Mindful communiceren volgens de traditie van Thich Nhat Hanh'. Het programma zal worden afgestemd op de wensen van de deelnemers. Dus iederen kan meedoen, ook als je er het eerste weekend niet bij was.

Meer info en aanmelden

 

Jaartraining Mindfulness

bettina 2015 klVooraanmelding vanaf 1 augustus

Nu al een aantal jaren verzorgt dharmaleraar Bettina Romhardt een intensieve mindfulness training van 4 weekends in 1 jaar.  Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh uiteraard. Degene die hem volgden zijn enthousiast. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Je kunt je aanmelden voor een orienterend gesprek met een van onze programmacoordinatoren.

Lees meer en meld je aan

 

Activiteiten najaar 2019

Na de zomer is er weer van alles te doen. Je kunt je nu al inschrijven voor onze activiteiten in oktober 2019:

 

Uit de Sangha

boeddhadag 2015 2Zondag 1 sept: Boeddhadag in Gent

Op zondag 1 september 2019 heeft er voor de derde maal een Boeddha-dag plaats in de Sint-Baafsabdij in Gent. Zes Boeddhistische tradities komen samen om de Gentenaars en geïnteresseerden te laten kennis maken met wat er leeft rond het Boeddhisme in de stad. Vanuit de traditie van Thich Nhat Hanh zorgen wij o.a. voor een begeleide meditatie en een stapmeditatie.

Lees meer

 

botanical garden 2844202 960 72020 -22 sept: Retraite met br. Phap Xa

Sangha Leuven organiseert een weekendretraite met broeder Phap Xa met als thema: Lijden als voeding voor meer mededogen en wijsheid. 
Het boeddhisme leert een heilzame en liefdevolle omgang met het lijden. Het lijden is als de modder, waarin de lotusbloemen van inzicht, vrijheid en mededogen groeien.

Lees meer

Kom je ons helpen?

Heb je ook zoveel baat bij de beoefening en wil je graag iets terugdoen voor de gemeenschap?  Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk bij de stichting Leven in Aandacht. De meeste taken vragen niet veel tijd, maar wel je continue  inzet over een langere periode.

Lees de vacatures

 

Activiteiten van Sangha's

Op diverse plekken in Nederland en Vlaanderen worden activiteiten georganiseerd in de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village.

 
 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven

statpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief augustus 2019 - Leven in Aandacht