Stuur deze e-mail door naar een vriend

Andere vriend toevoegen Je kan deze e-mail doorsturen naar maximaal 5 gebruikers


captcha 

Leven in Aandacht - Nieuwsbrief december 2019

Printen

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief december 2019  
 
weblogo lia 3.0   Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
  doneren
 
     
 

Beste lezer,

Het jaar loopt alweer bijna ten einde. We hopen dat je in het afgelopen jaar hebt kunnen genieten van ons uitgebreide aanbod aan vorming en verdieping.

Ook in december heb je nog de gelegenheid om deel te nemen aan enkele mooie activiteiten. Tijdens het Sinterklaasweekend kan je kiezen uit 2 retraiteweekends in het EIAB (over geluk en lijden met Hilly Bol en over liefdevol spreken met Eveline Beumkes) en een zangavond in Antwerpen. Het weekend erna is er nog een OASE-weekend in het Vriendenhuis of kan je met Sangha Gent verbroederen met sangha Amida uit de Reine Land-traditie. De oud-en-nieuw-retraite in het Vriendenhuis tenslotte is volgeboekt, maar er is van 27 dec tot 2 jan een mooie Holiday Retreat in het EIAB voor de hele familie (met vertaling in het Nederlands en Nederlandstalig kinderprogramma).

Wens je volgend jaar deel te nemen aan een langerlopend programma of een voorjaarsretraite, aarzel dan niet met inschrijven want sommige programma's zijn snel volgeboekt. Je vindt de info hieronder of kijk bij Programma 2020.

De kerst-en eindejaarsdrukte is niet voor iedereen een feest. We wensen je de dragende energie van de sangha in het mooie en in het moeilijke wat zich aandient deze dagen.  Moge alle wezens gelukkig en vrij zijn in hun voortzetting in 2020.

 
     

Jaartraining mindfulness met Bettina Romhardt

Rita schrijft blog over haar ervaringen 

Rita Z"Bijna een jaar later, tijdens het vierde en laatste weekend, nodigde Bettina ons weer uit om te reflecteren. ‘Wat heeft de jaartraining je gebracht?’ Nu kon ik een lange lijst van prachtige ervaringen noteren. De mooie dharmalezingen vol kennis en inzichten, de fijne en soms verrassende meditaties zowel binnen als in de buitenlucht, de frisse kijk op bekende thema’s, de verbondenheid in onze kleine groep, de momenten dat ik werd geraakt door de verhalen van de anderen of door hun lieve aandacht, de brieven van Bettina die we tussen de weekenden door ontvingen, het wekelijkse uitwisselen met een maatje, het lachen, de mooie omgeving, het heerlijke eten …."

Lees meer en meld je aan (nog 2 plaatsen beschikbaar)

 

Leergang Boeddhisme 2020, verdiepingsdagen

11 jan: Liefde en begrip gaan hand in hand

thay voor boeddhabeeld

Liefde heeft vele verschijningsvormen. Daar besteden we op deze dag aandacht aan. Diep kijkend in ons hart, in vreugde en in lijden, is er ook begrip nodig, zodat onze liefde op een goede manier tot uiting kan komen. Soms betekent dat in actie komen en soms juist niets doen. Liefde kan niet zonder begrip en begrip kan niet zonder liefde. Begeleiding en lezing worden verzorgd door dharmaleraar Hilly Bol.

Lees meer en meld je aan


1 feb: Van vrede naar emoties, en terug 

Hoe kan het dat onze innerlijke stilte telkens weer verstoord wordt door emoties met bijbehorende gedachten en manieren van waarnemen? En hoe ziet de weg terug er uit? Deze verdiepingsdag in Naarden wordt begeleid door dharmaleraar Jan Boswijk.

Lees meer en meld je aan

 

Retraiteweekends 

Hier en nu gelukkig zijn - Retraiteweekend 14-16 feb: Hier en nu gelukkig zijn

Iedereen meent te weten hoe je gelukkig wordt. Wat je moet doen, of juist niet moet doen. Wat is jouw idee over geluk? Het Boeddhisme helpt ons om dieper in deze vragen te kijken. In de tekst van de Soetra over het Geluk staan aanwijzingen over gelukkig zijn. Begeleiding van dit weekend door Marjolijn van Leeuwen en Paula van Pijpen.

Lees meer en meld je aan


26-29 maart 'De weg van liefde en begrip' met br. Phap Xa en andere kloosterlingen

In deze Nederlandstalige retraite zullen we de werking van onze eigen geest onder de loep nemen, zodat ons diepere inzicht ons hart van liefde laat groeien en we onze angsten los leren laten. Als we ons pad van liefde en begrip gevonden hebben, zullen hoop, vrijheid en stabiliteit ons altijd begeleiden. De inschrijving start 10 december 2019. 

Meer informatie en aanmelden

 

Oproepjes

Jan VeenendaalSangha van (chronisch) zieken in oprichting

Veel mensen zijn helaas chronisch ziek. We gaan proberen vanuit het perspectief van onze traditie met elkaar te kunnen zijn om te mediteren, te inspireren, geïnspireerd te worden, te lachen en te huilen, en te delen.

Op het moment onderzoeken we of er belangstelling bestaat voor het oprichten van een 'Sangha van Zieken'. 

Lees meer


Stuur je bijdrage naar de Klankschaal

Ons tijdschrift de Klankschaal is weer verschenen. Je kunt hem hier doorbladeren. Leuker is natuurlijk dat hij bij je thuis komt. Daarvoor word je donateur van St. Leven in Aandacht vanaf 20 euro per jaar.

Voor het volgende nummer worden bijdragen gevraagd over de begintijd van de Plum Village beoefening in Nederland en Vlaanderen.Stuur je bijdrage voor 11 dec  naar

 

Plum Village gemeenschap

13-daagse wandelretraite in Nepal

himalaya trektocht 868d3e41c989609a45d3238edc0de886Volgend jaar april zullen een viertal broeders van de Plum Village gemeenschap - waaronder br. Phap Xa - een wandelretraite begeleiden in de Himalaya in Nepal. Deze prachtige en zeer bijzondere ervaring heeft het karakter ven een mobiel klooster. De bergtocht die klimt naar hoogtes van boven de 4000 meter duurt 13 dagen. De tocht wordt professioneel ondersteund door een gids en dragers. Beoefenaars worden van harte uitgenodigd mee te gaan. Er is nog plek! 

Lees meer

 

In de webshop

Als ik adem'Als ik adem', heruitgave gedichtenbundel Thich Nhat Hanh

Als ik adem bevat een keuze uit vertaalde gedichten van Thich Nhat Hanh. Elk gedicht nodigt de lezer uit om mee te gaan in een proces van verandering. De dingen in onze wereld hebben een andere dimensie in zich.  Alles houdt met alles verband. Wie met aandacht naar de dingen kijkt, kan dat onderling verband ervaren. Dit zien kan de mens niet alleen doen met de ogen, maar met zijn gehele wezen. Wie aandacht bezit, bezit alles. Is vrij. 

Agenda TNH 2020

TNH2020weekplannerIn de webshop is nog de nieuwe agenda (weekplanner met elastiek) verkrijgbaar. Mooie teksten van Thich Nhat Hanh en prachtig, meditaief artwork van Nicholas Kirsten-Honshin. Prijs € 17,95. 
Wees er snel bij. Op=op. 

Ga voor beide boekjes naar de webshop

 

Activiteiten van sangha's

Op diverse plekken in Nederland en Vlaanderen worden activiteiten georganiseerd in de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village. Teveel om hier allemaal te vermelden. Maar er is een mooi overzicht op onze website:

  

 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven

statpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief december 2019 - Leven in Aandacht