Leven in Aandacht - Nieuwsbrief februari 2020

Printen

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen?
Klik dan hier voor de online versie

Nieuwsbrief februari 2019
 
weblogo lia 3.0   Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
  doneren
 
 

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief geven we veel ruimte aan onst 25-jarig jubileum. Onze traditie heeft zich een stevige plek verworven in het boeddhistische landschap in Nederland en Vlaanderen. Lees hieronder meer over de activiteiten die door de stichting worden georganiseerd om samen in dankbaarheid het jubileum te vieren, maar ook vooruit te kijken hoe het boeddhisme ons kan helpen om te gaan met alle uitdagingen van de komende tijd.

Daarnaast aandacht voor komende retraites en andere activiteiten zoals het Boeddhafestival in Rotterdam, altijd een heel inspirerende, maar ook gezellige dag, waar je veel hele en halve boeddhisten kunt ontmoeten.

Tenslotte ook graag je aandacht voor de oproep voor vrijwilligers voor de komende zomerretraites in het EIAB in Duitsland.

 

Stichting Leven in Aandacht viert jubileum

25 jaar actief voor de boodschap van Thich Nhat Hanh

Sr True DedicationIn 2020 vieren we het zilveren jubileum van de Stichting Leven in Aandacht, de Nederlands-Vlaamse beweging rond Thich Nhat Hanh. Met zoveel mogelijk sanghavrienden willen we vieren waar we na 25 jaar staan, én stilstaan bij de rijkdom die de lessen van Thay voor de toekomst bieden. Er zal ruimte zijn voor feest en dankbaarheid, maar ook voor stilte, verdieping en toekomstwensen.

In Vlaanderen herdenken we dit heuglijke feit op zondag 26 april tijdens een dag in aandacht 'In Gratitude' in het Rustpunt in Gent. Lezing door Eveline Beumkes.

Meer info en aanmelden

In Nederland is er een seminar 'Radical Mindfulness, Zenteachings for challenging times' op zondag 3 mei in de Posthoornkerk in Amsterdam, met een lezing van o.a. sr. True Dedication van Plum Village (foto) en andere bijzondere sprekers.

Meer info en aanmelden


Bijdragen gevraagd voor de Klankschaal

Ook de Klankschaal besteedt aandacht aan dit vijfentwintigjarig jubileum in de thema's voor het komend jaar. Het eerste nummer, gewijd aan het verleden, ligt nu bij de drukker en valt begin maart in je brievenbus. Het thema voor het volgende nummer is het heden van de Plum Village traditie in Nederland en België. We zijn op zoek naar verhalen, foto's en/of tekeningen die een beeld geven van de groei en bloei van onze traditie op dit moment. Hoe is het nu in je sangha, hoe oefen je nu in je dagelijks leven, is het anders geworden in de loop der tijd, wat is voor jou de betekenis van retraites en dagen van aandacht, op welke manier voel je je verbonden met Plum Village en het EIAB? Je kunt een bijdrage sturen vóór 31 maart (liefst per email) naar .

Alvast bedankt voor je bijdrage.


Komende retraites

bettina 2015 kl14-16 feb: 1e weekend van Jaartraining 'Aandachtig leven in de wereld'

Dharmaleraar Bettina Romhardt uit Berlijn verzorgt ook in 2020 een jaartraining van 4 weekends in 1 jaar. Een training om de toepassing van mindfulness (in de traditie van Thich Nhat Hanh) diepgaand in je leven te verankeren. Voertaal Engels. Locatie Bosoord, Loenen (bij Apeldoorn). Er zijn 2 plaatsen vrijgekomen

Lees meer en meld je (snel) aan


14-16 feb: Hier en nu gelukkig zijn

vriendenhuis nooitgedachtIedereen meent te weten hoe je gelukkig wordt. Wat je moet doen, of juist niet moet doen. Wat is jouw idee over geluk? Het Boeddhisme helpt ons om dieper in deze vragen te kijken. In de tekst van de Soetra over het Geluk staan aanwijzingen over gelukkig zijn. Het weekend is in het Vriendenhuis en wordt begeleid door Marjolijn van Leeuwen en Paula van Pijpen. Er zijn nog enkele plaatsen

Lees meer en meld je aan

Phap Xa 201826-29 maart 'De weg van liefde en begrip' met br. Phap Xa en andere kloosterlingen

In deze Nederlandstalige retraite zullen we de werking van onze eigen geest onder de loep nemen, zodat ons diepere inzicht ons hart van liefde laat groeien en we onze angsten los leren laten. Als we ons pad van liefde en begrip gevonden hebben, zullen hoop, vrijheid en stabiliteit ons altijd begeleiden. Tijdens deze retraite kun je de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Er zal ook een jongerengroep zijn (18 - 40 jr).

Meer informatie en aanmelden

EIAB

11-15 maart: Mindful in actie - 5 daagse retraite

klimaatactie belgie

A retreat for climate change, peace and for social activists

In deze retraite zullen we een veilige ruimte creëren, waarin ieder van ons leren, helen en transformeren kan, zodat we ons diepe verlangen om verandering en transformatie teweeg te brengen, kunnen versterken en tegelijkertijd een stabiele toevlucht te zijn voor degenen die ons nodig hebben.

Meer informatie en aanmelden


Vrijwilligers/stafleden gevraagd voor zomerretraites

Deze zomer organiseert het EIAB opnieuw twee retraites in augustus: een Duitse retraite en een internationale retraite. Er is dit jaar geen Nederlandstalige retraite, maar bij de internationale retraite worden de lezingen ook in het Nederlands vertaald en zijn er Nederlandstalige familiegroepen. Voor deze beide retraites worden vrijwilligers /stafleden gevraagd om mee te helpen de retraite voor te bereiden en werkmeditatie (service) door een familie (vaste groep) te begeleiden.

Lees meer

In Vrijheid Verbonden

In Vrijheid VerbondenInterreligieuze bijeenkomst Utrecht

Op maandagavond 20 januari 2020 vond in TivoliVredenburg te Utrecht de jaarlijkse bijeenkomst van 'In Vrijheid Verbonden' plaats in aanwezigheid van HKH Prinses Beatrix. Zo’n driehonderd joden, christenen, moslims, hindoes, boeddhisten en humanisten kwamen bijeen rond het thema ’75 jaar Vrijheid’.

Lees meer

Uit de sangha

boeddhafestivel Rotterdam 2020Kom ook naar het Boeddhafestival in Rotterdam

Op 9 februari 2020 is er alweer de 5de editie van het Boeddhafestival in spiritueel Centrum Djoi in Rotterdam! Er is een boeiend programma met o.a. schrijver Henk van Straten, hoogleraar psychiatrie Anne Speckens en muziek van o.a. Sarah Sounds en Far I. Je kunt kennismaken met diverse soorten meditatie en er is een infomarkt.

Lees meer

Activiteiten van sangha's

Op diverse plekken in Nederland en Vlaanderen worden activiteiten georganiseerd in de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village. Teveel om hier allemaal te vermelden. Maar er is een mooi overzicht op onze website:

Bekijk het overzicht van de (publieke) activiteiten van sangha's en centra in NL en VL

St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ Almere, Nederland
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven

statpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief februari 2020 - Leven in Aandacht