Leven in Aandacht - Nieuwsbrief mei 2020

Printen

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief mei 2020  
 
weblogo lia 3.0   Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
  doneren
 
     

 

Beste lezer, lieve vriend of vriendin,

Door de coronacrisis zijn we allen in meerdere of mindere mate beperkt in onze mogelijkheden. We zitten hoofdzakelijk thuis en zien onze geliefde familie en vrienden alleen digitaal of niet. De beoefening kan ons helpen deze moeilijke en beangstigende tijden goed door te komen. Sommigen van ons mediteren online. Daar zijn gelukkig veel mogelijkheden voor. Ook worden er lezingen en zelfs hele retraites online aangeboden. Zie bijv. het aanbod van de Maanhoeve.

In deze nieuwsbrief vind je tips van zr True Dedication hoe de tijd thuis op een mindfulle manier door te brengen en onze beoefening toe te passen. Zr. True Holding sprak een mooie geleide meditatie in die de moeite waard is om naar te luisteren. 

De kloosterlingen van Plum Village proberen ons zoveel mogelijk tot steun te zijn en organiseren online activiteiten. Daarmee komen echter geen inkomsten binnen. Lees in deze nieuwsbrief het bericht over de steunactie voor de kloosterlingen van Plum Village.

 
     

Plum Village

10 tips van de zenmeester voor crisistijd

10 tips van de zenmeesterZenmeester Thich Nhat Hanh geeft ons 10 tips om gezond te blijven in crisistijd. De uitdagingen van het 'normale' dagelijkse leven geven ons vaak al voldoende reden om te beoefenen. Door de coronacrisis lijkt de wereld op zijn kop te staan en kan een beetje extra aandacht voor onze beoefening geen kwaad.

De 10 tips zijn tijdens de lockdown geschreven door zr. True Dedication in de geest van Thich Nhat Hanh.

Lees meer
 

Taking Time to Care For Ourselves

Geleide meditatie zr. True Holding (video)

sr True Holding

Op eenvoudige wijze geeft zuster True Holding advies over stoppen, zitten en ademen. In het tweede deel gaat zij in op hoe wij een goede vader of moeder voor onszelf kunnen zijn. Hoe wij kunnen omgaan met onze moeilijke gevoelens en met onze neiging voor deze op de vlucht te gaan. Aan het einde van de video geeft zij hiervoor twee praktische tips.

Lees meer

 

St. Leven in Aandacht

eveline in vriendenhuis

22 mei: online viering jubileum 25 jaar 

Op 19 mei as. is het precies 25 jaar geleden dat de Stichting Leven in Aandacht werd opgericht. Daarom is dit het thema van een speciale 'online sangha'-sessie op vrijdag 22 mei. Eveline Beumkes stond aan de wieg en vertelt over de begintijd. Ze start met een geleide meditatie en we eindigen met (samen) zingen. Laten we dit jubileum samen vieren! Iedereen kan meedoen!
 

Geen verdiepingsdagen en weekends tot 1 sept

Overeenkomstig het beleid van de regeringen in Nederland en Belgie hebben we al onze fysieke activiteiten (verdiepingsdagen en retraiteweekends) opgeschort tot 1 september 2020. Onze gebruikelijke locaties zijn ook gesloten.

De grote retraite met br. Phap Xa en zr. Sang Nghiem in Beukenhof is uitgesteld naar het weekend van 29 okt. - 1 nov. We hopen van harte dat deze inspirerende retraite doorgang kan vinden, mogelijk in aangepaste vorm.

Inmiddels denken we na over het organiseren van een eerste online retraite in juni. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.


Wekelijks online mediteren in Nederland en Vlaanderen

belletje uitnodigen

Om beoefenaars in de gelegenheid te stellen om samen te mediteren zijn er ook vanuit onze traditie op diverse plaatsen online meditaties te bezoeken.

Lees meer\

 

Steun kloosterlingen Plum Village

MonkswalkingDe mindfulness oefencentra in de traditie van Thich Nhat Hanh in de wereld, zoals Plum Village in Frankrijk en het EIAB in Duitsland, zijn financieel afhankelijk van het ontvangen van bezoekers en het organiseren van retraites. Door de coronacrisis vallen hun inkomsten geheel weg. De broeders en zusters doen daarom een beroep op de wereldwijde sangha om hen te steunen met een donatie. Zo kunnen hun basiskosten van levensonderhoud worden betaald. Stichting Leven in Aandacht moedigt sanghaleden die iets kunnen missen, van harte aan te doneren.

 

Uit de sangha

De Maanhoeve biedt Corona Support programma 

wim en ida

Om tegemoet te komen aan het verlangen daadwerkelijk iets te doen en tegelijkertijd aandacht te hebben voor de onder ons aanwezige stress en angst heeft de Maanhoeve een programma samengesteld waar je, onder meer via Zoom, kosteloos aan kunt deelnemen. Dit betreft een aanbod van diverse activiteiten, zoals Mantrazingen, dharmalezingen. Q&A en online meditaties via WhatsApp.

In het kader van dit supportprogramma bieden Wim en Ida nu ook twee gratis online retraites aan in mei en juni. Zie onze Agenda of kijk op de website van De Maanhoeve

Belangstelling voor de Orde van Interzijn? 

Je kunt je aanmelden tot 15 augustus

interbeing2

Ervaar je een diepe verbondenheid met de leer van Thich Nhat Hanh?  Heb je tijd, energie en vreugde om mee te begeleiden in sangha’s, bij Dagen van Aandacht, retraites en andere activiteiten?  Wil je een bijdrage leveren aan een van de werkgroepen van de Orde en de Stichting Leven in Aandacht?  Dan is het lidmaatschap van de Orde van Interzijn (OI) wellicht iets voor jou.

Lees meer

 

Resultaten Vietnamprojecten 2019

VietnamStichting Leven in Aandacht zamelt geld in voor projecten in Vietnam, het geboorteland van Thich Nhat Hanh. De helft van ons donatiegeld gaat naar het Maitreyafonds (van onze Duitse vrienden), dat geld inzamelt voor het hulpprogramma Hieu & Thuong (Understanding and Love) in Vietnam. De andere helft gaat naar de stichting Tam Binh in Hué voor onderwijs en dagbesteding voor gehandicapte kinderen. In 2019 werd in totaal €41.800 overgemaakt aan de beide projecten. Hoe is dit geld besteed?
 
 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven