Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juni 2019

Printen

 

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief juni 2019  
 
weblogo lia 3.0    Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
doneren
 
     


Beste lezer,

Velen van ons hebben genoten van de inspirerende aanwezigheid van de nonnen en monniken van Plum Village bij diverse events in de maand mei. Hoewel foto's maken van meditatiebijeenkomsten altijd een lastige zaak is wisten we er toch een aantal te verzamelen, zie verder in deze nieuwsbrief. De dharmalezingen van zr. Jina tijdens de retraite in Beukenhof zijn ook gefilmd voor ons eigen kanaal op YouTube. Dit heeft echter nog even tijd nodig.

Heb je ook belangstelling gekregen voor een retraite met de nonnen en monniken van de Plum Village gemeenschap? Kijk dan eens of de Nederlandstalige retraite in het klooster EIAB in Duitsland iets is voor jou en eventueel je partner of gezin. Deze retraite heeft een ontspannen zomers karakter. Je kunt er ook kamperen.  En wij organiseren busvervoer vanaf Utrecht en Arnhem.

 

Bezoek nonnen en monniken Plum Village heeft veel mensen diep geraakt

Bezoek nonnen en monniken Plum Village groot succes

Vanaf 2 tot 19 mei waren acht nonnen en monniken onder leiding van zr Dieu Nghiem (Jina) van Plum Village in Nederland en Vlaanderen. Zij begeleidden diverse grote events, zoals een 4-daagse retraite en 4 Dagen van Aandacht. Alles was ruim tevoren uitverkocht. Veel mensen werden diep geraakr door de mindfulle aanwezigheid van de nonnen en monniken en de heldere en inspirerende woorden van zr. Jina.

Bekijk de foto's

     

Verdiepingsdag Naarden

gezinsretraite EIAB 2016

8 juni: Loslaten, transformatie en heling

Elk mens heeft in het leven te maken met lijden. Sommigen dragen leed met zich mee uit hun jeugd, anderen krijgen te maken met ziekten of verlies in het latere leven. Hoe kunnen we in ons leven zo met ons leed, onze pijn, onze depressie en onze moeilijkheden omgaan dat transformatie en heling plaatsheeft? Daarover gaan we op deze dag van aandacht in gesprek met begeleiding van Tineke Spruytenburg.

Meer info en aanmelden

 

Verdiepingsdag Vlaanderen

Bert Evens2 juni Leuven: Verbondenheid via stilte en muzikale beleving

Verdiepingsdag begeleid door Bert Evens, beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh, muzikant en leraar. De dag wodt georganiseerd door Sangha Leuven met ondersteuning van Stichting Leven in Aandacht. Via klankbeleving verstillen en vanuit die verstilling expressie geven aan wat er binnenin ons leeft. 

Meer info en aanmelden

 

Retraiteweekend Loenen

Eveline Beumkes201614 - 16 juni: Mindful communiceren 1/2

Mindful communiceren volgens de traditie van Thich Nhat Hanh: een serie van twee retraiteweekenden met dharmaleraar Eveline Beumkes.
Thich Nhat Hanh reikt ons vele oefeningen aan gericht op innerlijke vrede en onderlinge harmonie. Steeds benadrukt hij dat vrede bij onszelf begint. Wanneer we met compassie naar onszelf leren luisteren en gaan zien waar onze eigen pijn vandaan komt, krijgen we vanzelf meer begrip voor anderen.

Meer info en aanmelden

 

EIAB

12-17 aug: Nederlandstalige zomerretraite 

boeddhabeelden eiabJaarlijks is er een zesdaagse Nederlandstalige zomerretraite in het Duitse klooster van Thich Nhat Hanh, het EIAB. Je leeft een week lang in volle aandacht met de nonnen en monniken. Dagelijks zijn er inspirerende lezingen van senior dharmaleraren. Voor kinderen, tieners en jongeren.zijn er aparte programma's. Alles Nederlandstalig. Je kunt je nu inschrijven. 

Lees meer  

Busvervoer vanuit Nederland

Vanuit Utrecht en Arnhem worden door St. Leven in Aandacht eigen bussen ingezet naar de Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB.  

Lees meer voor info en aanmelden 

 

Blog

Woorden van hoop in tijden van crisis

you have enough1

In een wereld die ontzettend gericht is op consumptie en afleiding, vraagt het een zekere alertheid en toewijding om hier niet zomaar in mee te gaan. Zenmeester Thich Nhat Hanh geeft ons allerlei inzichten die ons kunnen helpen om mindful te consumeren. We kunnen ons bewust worden van onze ware verhouding tot de aarde en het inter-zijn erkennen van alles wat leeft. We kunnen beseffen dat we reeds genoeg hebben en dat er werkelijk niets ontbreekt.  Leni Cellini uit Leuven schreef deze blog.

Lees verder

 

Uit de sangha

Lid worden van de Orde van Interzijn? Meld je aan voor 1 augustus

interbeing2

Ervaar je een diepe verbondenheid met de leer van Thich Nhat Hanh? Heb je tijd, energie en vreugde om mee te begeleiden in sangha’s, bij Dagen van Aandacht en retraites?  Of wil je een bijdrage leveren aan een van de werkgroepen van de Orde en de Stichting?  Dan is het OI lidmaatschap wellicht iets voor jou.

Lees meer

 

 

Activiteiten van sangha's

cedres bleu august 2017Er zijn veel activiteiten van sangha's en centra in de traditie van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. St. Leven in Aandacht verzorgt een mooi overzicht op haar website (foto: zomerretraite bij Sangha Cedres Bleus, Frankrijk)

Ga naar:Activiteiten van sangha's

 

 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven

 

statpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juni 2019 - Leven in Aandacht