Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juli 2019

Printen

 

Heeft u deze nieuwsbrief in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen ontvangen? Klik dan hier voor de online versie

 Nieuwsbrief juli 2019  
 
weblogo lia 3.0    Mindfulness
  in de traditie van Thich Nhat Hanh
doneren
 
     


Beste lezer,

De zomer is hier! En dus naderen de verschillende zomerretraites. Ondanks de herhaling geven wij in deze nieuwsbrief opnieuw volop aandacht aan de retraite in het EIAB, omdat het een Nederlandstalige retraite is, die wij van meet af aan hebben ondersteund. En het is een echte zomerretraite met ruimte voor plezier en ontmoetingen alsook voor diepgaande processen en persoonlijke groei.

Ook een erg mooi zomerinitiatief: de wekelijkse publieke meditaties in een stadspark in Rotterdam. Georganiseerd door de gezamenlijke boeddhistische organisaties aldaar. Zie verder.

In deze nieuwsbrief geven we aandacht aan het onderwerp dat iedereen bezig houdt: de klimaatcrisis. Er wordt gewerkt om van Earth Holder Community ook een Nederlands-Vlaams initiatief te maken. In Londen hield zr True Dediacation een mooie lezing op de universiteit over boeddhisme en (klimaat)actie.

Plum Village en het klimaat

zr True dedication en br Phap Linh 2019

Radical Mindfulness: Zen Teachings for Challenging Times

Als jonge leraar in Vietnam was Thich Nhat Hanh er al van overtuigd dat een vernieuwd boeddhisme de maatschappij kan veranderen. Zijn monastieke leerlingen (i.c. zr True Dedication en br Phap Linh, foto) waren zich van deze visie scherp bewust toen ze het Verenigd Koninkrijk onlangs bezochten voor de London Mindfulness Hub. In een toespraak voor tweehonderd mensen in het University College London beantwoordden ze de vraag hoe we onze beoefening kunnen inzetten om een antwoord te bieden aan de ernstige problemen van deze tijd.

Lees meer

Earth Holder Community: in actie voor Moeder Aarde

Earth Holder Community: in actie voor Moeder Aarde

De Earth Holder Community is in 2015 in de Verenigde Staten opgericht door de Plum Village gemeenschap voor geëngageerd boeddhisme. De missie is om mindfulness, compassie, heling en geweldloosheid te verspreiden ter bescherming van elkaar, alle levende wezens en de Aarde. Hiermee kan gezamenlijk de klimaatproblematiek worden aangepakt, ieder voor zich èn vanuit zijn of haar sangha.

Lees meer

     

Verdiepingsdag Naarden

Jorieke Rijsenbilt21 sept: Begeerteloosheid, je hebt genoeg

Soms lijken we “rupsje nooitgenoeg” wel. Dit hunkeren kan ons gevoelens van ontevredenheid, rusteloosheid en eenzaamheid geven, kortom: we lijden. Waar komt die begerigheid vandaan? Wat kan de beoefening hierin voor ons betekenen? Op deze verdiepingsdag helpt Jorieke Rijsenbilt ons om diep te kijken in onze begeerte èn ons lijden.

Meer informatie en aanmelden

 

Verdiepingsdag Vlaanderen

21 sept Antwerpen: Gezongen Noble Speech

katelijn Vanhoutte

Met klank je “deep listening” en “noble speech” verdiepen, een verdiepingsdag georganiseerd door Sangha de Lotusknop in Antwerpen met steun van Stichting Leven in Aandacht. Katelijn Vanhoutte begeleidt deze dag.

Meer informatie en aanmelden

 

Retraiteweekend Loenen

Eveline Beumkes201627-29 sept: Mindful communiceren 2

Na een goed verlopen 1e weekend in juni - met heel positieve reacties - verzorgt dharmaleraar Eveline Beumkes dit jaar een 2e weekend 'Mindful communiceren volgens de traditie van Thich Nhat Hanh'. Het programma zal worden afgestemd op de wensen van de deelnemers. Dus iederen kan meedoen, ook als je er het eerste weekend niet bij was.

Meer info en aanmelden

 

EIAB

12-17 aug: Nederlandstalige zomerretraite 

camping EIABEen week lang in volle aandacht leven met de nonnen en monniken van de Plum Village gemeenschap. Profiteer samen met de vele andere deelnemers uit Nederland en Vlaanderen van deze stimulans voor je mindfulness beoefening. Dagelijks zijn er prachtige lezingen van vooraanstaande dharmaleraren. Voor kinderen, tieners en jongeren zijn er aparte programma's. Alles in het Nederlands. Je kunt er ook kamperen en zo de retraite koppelen aan je vakantie.

Lees meer  

Busvervoer vanuit Nederland

Vanuit Utrecht en Arnhem worden door St. Leven in Aandacht eigen bussen ingezet naar de Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB.  Schrijf je nu in! Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de bus gecanceld. 

Meer info en aanmelden bus 

 

Uit de sangha

stadsmeditatie Rotterdam 2019. jpgStadsmeditatie in Rotterdam

Iedere vrijdagmiddag van 12 tot 13 uur organiseren de gezamenlijke boeddhisten in Rotterdam een openlucht meditatie in het hart van de stad.
Iedereen is welkom. Kom ook eens zitten!
Meer info op www.boeddhahuis.nl 

 

Activiteiten van sangha's

cedres bleu august 2017Er zijn veel activiteiten van sangha's en centra in de traditie van Thich Nhat Hanh in Nederland en Vlaanderen. St. Leven in Aandacht verzorgt een mooi overzicht op haar website (foto: zomerretraite bij Sangha Cedres Bleus, Frankrijk).

Ga naar:Activiteiten van sangha's

 

 
St. Leven in Aandacht, Trinidadstraat 2, 1339 MJ  Almere, Nederland 
www.aandacht.net | Contact
Stuur deze e-mail door naar een vriend

Wijzig uw aanmelding | Veilig uitschrijven

 

statpicture Leven in Aandacht - Nieuwsbrief juli 2019 - Leven in Aandacht