Skip to main content

Maak kennis met de kloosterlingen van Plum Village

Sr True Dedication2Zuster True Dedication maakt dit jaar een tour door Nederland met een team kloosterlingen van Plum Village. Ze begeleidt een grote retraite in Beukenhof en geeft lezingen in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Aanleiding is de verschijning van het laatste boek van Thich Nhat Hanh: 'Met zen de planeet redden'. Zuster True Dedication zal met de andere kloosterlingen concrete oefeningen en inzichten delen uit dit boek, dat zij zelf heeft samengesteld en van uitleg voorzien.

Lees meer

 

De monniken en nonnen van Plum Village die samen met zuster True Dedication het programma verzorgen zijn:  br Phap Linh (tot 1 mei), zr Sang Nghiem, br. Pham Hanh, br Ruong Hieu. Hierbij een korte introductie. 

Brother Phap Linh 300x300Broeder Pháp Linh, ook bekend als Broeder Spirit, is een musicus en een zoeker. In februari 2008 werd hij tot monnik gewijd. Hij heeft veel van de meest geliefde songs van de gemeenschap gecomponeerd. Voordat hij intrad in het klooster studeerde hij wiskunde in Cambridge, daarna werkte hij als componist, chef-kok en wiskundeleraar in Londen. Nu schept hij er vreugde in om te helpen van Plum Village een toevluchtsoord te maken voor mensen die mindfulness willen leren en ook te leven in een gemeenschap. Hij is ook actief in het ontwikkelen van Plum Village's "yogi en wetenschapper" retraites - onderzoekend hoe beoefenaars en wetenschappers van elkaar kunnen leren, en zo nieuwe paden van heling en ontdekking kunnen openen.

 

zr sang nghiemZuster Sang Nghiem is in 2009 geordineerd als non bij Plum Village. In 2020 kreeg ze de transmissie tot dharmaleraar. Zuster Sang Nghiem woont in het klooster Maison de l'Inspir ten oosten van Parijs. Zij is in Nederland vooral bekend van de vele bijeenkomsten en retraites die zij de afgelopen jaren heeft begeleid in ons land en van haar mooie vertalingen bij Nederlandstalige zomer retraites in het EIAB.

 

 

 

Pham Hanh 2022Br Pham Hanh, is een geboren en getogen Rotterdammer. Geordineerd in Plum Village in Juli 2012. Hij is een zoeker naar concrete manieren om de beoefening in zijn dagelijks leven te integreren. Hij is geïnspireerd de vernieuwende inzichten van Thay en Plum Village te integreren met wetenschap en psychologie om zo Boeddhisme te wortelen in het Westen. Hij geniet 's morgens het liefst met een kopje thee in de natuur, danst graag en neemt vooral het leven en zichzelf niet te serieus.

 

 

Ruong Hieu 2022Br Ruong Hieu is geboren in Hai Phong Vietnam, kwam als bootvluchteling in Hong Kong  aan voordat hij als 6-jarige naar Nederland kwam. Groeide op in Purmerend, woont sinds september 2018 in Plum Village en is sinds oktober 2019 monnik. Mijn naam is Ruộng wat vertaald wordt als veld (als in veld voor landbouw) en Hiếu (Thaỏ) betekent liefde voor je ouders of respect voor voorouders (filial piety). Hij heeft 2 oudere broers en een jonger zusje.