Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Amersfoort

 • Naam: Sangha Amersfoort
 • Plaats: Amersfoort
 • Adres: Het Vlinderhuys, Barchman Wuytierslaan 51, 3819 AB Amersfoort (tijdelijk)
 • Amersfoort

  Over ons

  Tijdelijke locatie Sangha-avond
  Vanaf zondag, 6 september 2020 kunnen we weer beginnen met onze Sangha-avond, wel in een tijdelijke locatie. Het volledige adres is: Het VlinderHuys, Barchman Wuytierslaan 51, 3819 AB Amersfoort. Dit is ca. 50 meter van de kapel van het Woonzorgcentrum Mgr Blom. In verband met de 1.5 meter afstand, is het aantal bezoekers per avond in deze nieuwe locatie beperkt tot 20 deelnemers. Dit betekent dat een aanmelding noodzakelijk is.

  Aanmelding
  De aanmelding stuur je naar Jorieke via whatsapp 0613084702, uiterlijk om 17.30 uur, dus 2 uur voor het begin van de Sangha-avond. Naar dit nummer kun je ook een SMS-bericht sturen. Je ontvangt een bevestiging.
  Kosten
  Naast de gebruikelijke € 2,50 - vragen we een vrijwillig dana te geven. Dana is een gift vanuit je hart, zodat de voeding door de Dharma en de Sangha voortgang kan vinden. We zullen de danabox op de tafel in de ruimte vóór de meditatieruimte neerzetten.

  Waarom een tijdelijke locatie?
  Voorlopig kunnen we nog niet terugkomen naar de kapel wegens de verbouwing en uitbreiding van het Mgr Blom Woonzorgcentrum. 

  Sangha-avond
  De Sangha-avond zal zoals gebruikelijk plaatsvinden. Je bent vanaf 19.15 u welkom en we beginnen om 19.30 u. Er is helaas geen mogelijkheid om de kussens, zitmatten, dekentjes en bankjes van de Sangha in het Vlinderhuys te bewaren. Neem dus je eigen bankje/ zitmat/ kussen, dekentje mee. Er zijn stoelen aanwezig. Alles om samen thee te drinken in stilte is aanwezig.

  Parkeren
  Parkeren is mogelijk achter het gebouw, aan de linker kant. En aan de rechter kant kun je je fiets stallen. 

  We beoefenen sinds 2005 meditatie in de boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh, een spirituele zenleraar en grondlegger van het geëngageerd boeddhisme. Je hoeft geen meditatiekennis- of ervaring te hebben om mee te doen. Ook hoef je geen boeddhist te worden om meditatie te beoefenen. Deze sangha-avonden en de overige activiteiten van de Sangha Amersfoort worden begeleid door een kerngroep bestaande uit vijf personen. 

  Onze activiteiten

  Data meditatie-avonden in 2020
  De meditatie-avonden vinden plaats elke zondagavond, met uitzondering van de maanden juli en augustus en de feestdagen. De laatste meditatie-avond van dit jaar is op 27 december. In 2021 beginnen we met onze meditatie-avond op 3 januari. 

  Het verloop van een sangha-avond
  Na een welkomstwoord, begint de avond met een korte inleiding van ca. 10 minuten - door beurtelings een lid van de kerngroep -  over een onderwerp wat ons dagelijks in ons leven bezighoudt. Daarna een zitmeditatie van 20 minuten, gevolgd door een loopmeditatie en weer een zitmeditatie van 20 minuten. Vervolgens drinken we samen thee in stilte. Na deze theemeditatie is er gelegenheid om dharma te delen. Dharmadelen is het delen vanuit ons hart over onze ervaringen en inzichten van onze beoefening.
  Ca. 21.15  uur sluiten we de avond af, vaak met een liedje. Tussen april - september beginnen we onze sangha-avond - bij mooi weer -  met een wandelmeditatie.  

  Sanghadag
  Één keer per jaar organiseren we een sanghadag. Een dag waar we ons kunnen oefenen in bewuste aandacht, door dingen samen te doen kunnen we elkaar steunen en inspireren, samen zit- en loopmeditatie beoefenen, samen stil zijn, samen eten, samen zingen en samen genieten van de dag. Een nieuwe sanghadag is nog niet gepland.

  Verdiepingsavonden
  Elk jaar organiseren we een Verdieping voor iedereen die zich wil verdiepen in de dagelijkse beoefening. Aan de hand van een soetra (de leer van de Boeddha) of een boek of een lezing van Thich Nhat Hanh, komen we één keer in de maand bijeen om onze ervaringen en inzichten in de groep te delen. We leren van de ervaringen en inzichten van de ander en we kunnen elkaar inspireren. De volgende  verdieping in dit jaar (2020) is nog niet gepland. 

  Wandelmeditatie
  De data van de wandelmeditatie in de zomermaanden (juli en augustus) van dit jaar (2021) zijn nog niet bekend. 

  Hoe kan je meedoen?

  Heb je belangstelling in de Sangha Amersfoort, wil je aan de meditatie-avond deelnemen of wil je meer informatie hebben, neem dan contact op met Jorieke Rijsenbilt of  met Hedy Hagenaar.

  Contactinformatie

 • Jorieke Rijsenbilt
 • 06-13 08 47 02
 • Hedy Hagenaar
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden