Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Amersfoort

 • Naam: Sangha Amersfoort
 • Plaats: Amersfoort
 • Adres: Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55, 3819 AB Amersfoort
 • Amersfoort

  Over ons

  De fysieke Sangha-avond op zondag is voorlopig afgelast. En de geplande Sanghadag op 5 april is uitgesteld. 

  Elke zondagavond om 19.30 - ca 21.15 uur is iedereen welkom bij de meditatieavond van de Sangha Amersfoort in de kapel van de Zusters van Sint Jozef, Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55, Amersfoort. Daarna is er gelegenheid tot 21.45 u elkaar nog te spreken. De ingang van de kapel is aan de zijkant van het gebouw. Je wordt tussen 19.15 en 19.25 uur bij de deur van de kapel door één van de kerngroepleden opgewacht, zodat je tijd hebt “om aan te komen” en we om 19.30 uur samen kunnen beginnen.

  De deur van de kapel vinden: Aangekomen bij het bord Woonzorgcentrum Mgr. Blom, rijd je de oprit op en ga je rechtdoor tussen twee muren. Rijd plm. 30 m door tot je het park voor je ziet en draai dan direct rechtsaf de parkeerplaats op. Loop terug, tot voorbij het lage gebouw aan je rechterhand, ga kort rechts af en je ziet links een deur met een kleine stenen trap. Daar is de ingang van de Kapel. Fietsen kunnen voor de deur gestald worden. 

  We beoefenen sinds 2005 meditatie in de boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh, een spirituele zenleraar en grondlegger van het geëngageerd boeddhisme. Je hoeft geen meditatiekennis- of ervaring te hebben om mee te doen. Ook hoef je geen boeddhist te worden om meditatie te beoefenen. Voor deze bijeenkomst vragen we een bijdrage van € 2,50 per avond. Deze sangha-avonden en de overige activiteiten van de Sangha Amersfoort worden begeleid door een kerngroep bestaande uit vijf personen. 

  Onze activiteiten

  Data meditatie-avonden in 2020
  Elke zondagavond, met uitzondering van de maanden juli en augustus en de feestdagen. Sinds zondag 3 september 2017 is onze sangha-avond verhuisd van Stoutenburg naar het Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55,  3819 AB  Amersfoort (tegenover het Dierenpark van Amersfoort). Na de zomerstop beginnen we weer op zondag 7 september. De laatste meditatie-avond van dit jaar is op 27 december. In 2021 beginnen we met onze meditatie-avond op 3 januari. 

  Het verloop van een sangha-avond
  Na een welkomstwoord, begint de avond met een korte inleiding van ca. 10 minuten - door beurtelings een lid van de kerngroep -  over een onderwerp wat ons dagelijks in ons leven bezighoudt. Daarna een zitmeditatie van 20 minuten, gevolgd door een loopmeditatie en weer een zitmeditatie van 20 minuten. Vervolgens drinken we samen thee in stilte. Na deze theemeditatie is er gelegenheid om dharma te delen. Dharmadelen is het delen vanuit ons hart over onze ervaringen en inzichten van onze beoefening.
  Ca. 21.15  uur sluiten we de avond af, vaak met een liedje. Tussen april - september beginnen we onze sangha-avond - bij mooi weer -  met een wandelmeditatie.  

  Sanghadag
  Één keer per jaar organiseren we een sanghadag. Een dag waar we ons kunnen oefenen in bewuste aandacht, door dingen samen te doen kunnen we elkaar steunen en inspireren, samen zit- en loopmeditatie beoefenen, samen stil zijn, samen eten, samen zingen en samen genieten van de dag. Een nieuwe sanghadag is gepland op zondag, 5 april 2020 van 10.00 - 17.00 u in de Elizabeth Fritz-zaal, Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55 in Amersfoort. Het thema is: 'De zeven wonderen van oplettendheid'. De kosten voor deelname incl. lunch bedragen € 7,50. Aanamelding of eventuele vragen kan via email: .   

  Verdiepingsavonden
  Elk jaar organiseren we een Verdieping voor iedereen die zich wil verdiepen in de dagelijkse beoefening. Aan de hand van een soetra (de leer van de Boeddha) of een boek of een lezing van Thich Nhat Hanh, komen we één keer in de maand bijeen om onze ervaringen en inzichten in de groep te delen. We leren van de ervaringen en inzichten van de ander en we kunnen elkaar inspireren. De volgende  verdieping in dit jaar (2020) is nog niet gepland. 

  Wandelmeditatie
  De data van de wandelmeditatie in de zomermaanden (juli en augustus) van dit jaar (2020) zijn nog niet bekend. 

  Hoe kan je meedoen?

  Heb je belangstelling in de Sangha Amersfoort, wil je aan de meditatie-avond deelnemen of wil je meer informatie hebben, neem dan contact op met Jorieke Rijsenbilt of  met Hedy Hagenaar.

  Contactinformatie

 • Jorieke Rijsenbilt
 • 06-13 08 47 02
 • Hedy Hagenaar
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden