Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Amersfoort

 • Naam: Sangha Amersfoort
 • Plaats: Amersfoort
 • Adres: Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55, 3819 AB Amersfoort
 • Amersfoort

  Over ons

  Elke zondagavond om 19.30 - ca 21.30 uur is iedereen welkom bij de meditatieavond van de Sangha Amersfoort in de kapel van de Zusters van Sint Jozef, Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55, Amersfoort. De ingang van de kapel is aan de zijkant van het gebouw. De deur is tussen 19.15 - 19.25 u open.

  We beoefenen sinds 2005 meditatie in de boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh, een spirituele zenleraar en grondlegger van het geëngageerd boeddhisme. Je hoeft geen meditatiekennis- of ervaring te hebben om mee te doen. Ook hoef je geen boeddhist te worden om meditatie te beoefenen. Voor deze bijeenkomst vragen we een bijdrage van € 2,50 per avond. Deze sangha-avonden en de overige activiteiten van de Sangha Amersfoort worden begeleid door een kerngroep bestaande uit vijf personen. 

  Onze activiteiten

  Data meditatie-avonden in 2018
  Elke zondagavond, met uitzondering van de maanden juli en augustus en de feestdagen. Sinds zondag, 3 september 2017 is onze sangha-avond verhuisd van Stoutenburg naar het Woonzorgcentrum Mgr. Blom, Barchman Wuytierslaan 55,  3819 AB  Amersfoort (tegenover het Dierenpark van Amersfoort). De laatste meditatie-avond van dit jaar is op 30 december. In 2019 beginnen we met onze meditatie-avond op 6 januari.

  Het verloop van een sangha-avond
  Na een welkomstwoord, begint de avond met een korte inleiding van ca. 10 minuten - door beurtelings een lid van de kerngroep -  over een onderwerp wat ons dagelijks in ons leven bezighoudt. Daarna een zitmeditatie van 20 minuten, gevolgd door een loopmeditatie en weer een zitmeditatie van 20 minuten. Vervolgens drinken we samen thee in stilte. Na deze theemeditatie is er gelegenheid om dharma te delen. Dharmadelen is het delen vanuit ons hart over onze ervaringen en inzichten van onze meditatiebeoefening. Tussen 21.15 - 21.30 uur sluiten we de avond af, vaak met een liedje. 

  Sanghadag
  Één of twee keer per jaar organiseren we een Sanghadag. Een dag waar we ons kunnen oefenen in bewuste aandacht, door dingen samen te doen kunnen we elkaar steunen en inspireren, samen zit- en loopmeditatie beoefenen, samen stil zijn, samen eten, samen zingen en samen genieten van de dag. Een nieuwe Sanghadag is gepland op 20 januari 2019 van 10.00 - 17.00 u, met als thema 'WAT DOE JE ALS JE MEDITEERT'. De kosten bedragen € 5,-. Anmelding via . Voor verdere informatie zie onze Nieuwsbrief van december 2018.  

  Verdiepingsavonden
  Elk jaar organiseren we een Verdieping voor iedereen die zich wil verdiepen in de dagelijkse beoefening. Aan de hand van een soetra (de leer van de Boeddha) of een boek of een lezing van Thich Nhat Hanh, komen we één keer in de maand bijeen om onze ervaringen en inzichten in de groep te delen. We leren van de ervaringen en inzichten van de ander en we kunnen elkaar inspireren. In de 2e helft van dit jaar is er een verdieping gepland, de datum is nog niet bekend. Heb je belangstelling om deel te nemen aan de komende verdiepingsavonden, stuur dan een mailtje naar Jorieke:  .   

  Wandelmeditatie
  In de zomermaanden in juli en augustus gaan we op zondagavond samen wandelen. We starten om 19.30 uur met een tekstje over wandelmeditatie  en dan lopen we samen in stilte. Deze wandelavond eindigen we ca. 21.00 u door samen een lied te zingen. Aanmelden is niet nodig.
  De data voor de zomer van 2019 zijn 14 en 28 juli en 11 en 25 augustus. We spreken af op de parkeerplaats naast de kapel aan de zijkant van het gebouw.  Voor meer informatie, stuur dan een mailtje naar   of 

  Hoe kan je meedoen?

  Heb je belangstelling in de Sangha Amersfoort, wil je aan de meditatie-avond deelnemen of wil je meer informatie hebben, neem dan contact op met Jorieke Rijsenbilt of  met Hedy Hagenaar.

  Contactinformatie

 • Jorieke Rijsenbilt
 • 06-13 08 47 02
 • Hedy Hagenaar
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden