Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Amsterdam

 • Naam: Sangha Leven in Aandacht Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Adres: Van Walbeeckstraat 35-C, 1058 CH Amsterdam
 •  

  Over ons

  De Amsterdamse sangha is in 1992 in het leven geroepen, na een lezing van Thich Nhat Hanh in Amsterdam en een meditatieweekend onder leiding van zuster Jina. De begeleiding van de sanghabijeenkomsten wordt roulerend verzorgd door enkele kerngroepleden.  Soms zijn er speciale activiteiten, zoals de Open Dag, een meditatieve maaltijd, de traditionele picknick voor de start van de zomervakantie of een theemeditatie in december. Op dit moment komt de sangha online bij elkaar.

  Onze activiteiten

  Online sangha-bijeenkomsten op vrijdagavond
  De sangha komt iedere vrijdagavond bij elkaar van 19.00 - 21.30 uur. Vanaf 18.45 uur is de (op dit moment virtuele) deur open. Het programma is gewoonlijk als volgt:

  - geleide meditatie

  - loopmeditatie

  - stille meditatie

  - 10 bewegingoefeningen in aandacht

  - videofragment van een lezing van Thich Nhat Hanh of een de kloosterlingen

  - thee drinken in aandacht

  - dharmadelen / uitwisselen van ervaringen rond de beoefening 

  Elke derde vrijdag van de maand worden tijdens de sanghabijeenkomst de Vijf Aandachtsoefeningen gelezen en besproken. Dit komt in de plaats van de videolezing van Thich Nhat Hanh.

   

  Sangha-bijeenkomsten op zondagavond: Wake-Up-Amsterdam

  Wake Up Amsterdam, de jongerensangha (18+ tot en met dertigers) in de traditie van Thich Nhat Hanh komt elke zondag van 19.00 - 21.00 uur bij elkaar. Neem contact op met Koen voor meer informatie over de locatie waar Wake-Up-Amsterdam op dit moment samenkomt. Contactpersoon: Koen, via

  Voor meer informatie over Wake-Up, zie de website van Wake Up Nederland: https://wkup.nl/steden/amsterdam/

   

   Andere activiteiten door dharmaleraar Eveline Beumkes

  Eveline geeft diverse (online) trainingen rond mindfulness en mindful communiceren:

  1) Mindfulnesstraining: Stressreductie door Aandachttraining (MBSR)

  2) Training Verbindend/Geweldloos Communiceren

  3) Zelfcompassietraining op basis van Focussen

  4) Training Empathisch luisteren

  De trainingen zijn los van elkaar te volgen. Samen vormen zij de Leergang Mindful Communiceren. Zie voor actuele data en een uitgebreide beschrijving van de trainingen: www.mindfulcommuniceren.nl 

  Voor wie?

  Iedereen is welkom op deze sanghabijeenkomsten. We nodigen je van harte uit om met ons mee te oefenen, ook als je nog geen ervaring met mediteren hebt. Elke eerste vrijdag van de maand houden we - om 18.45 uur - een korte introductie voor wie nog niet bekend is met meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh. Ook is er die avond iets meer uitleg en begeleiding bij de meditaties en overige programmaonderdelen. Op dit moment komen wij online bij elkaar. We geven je de link naar onze samenkomst graag persoonlijk door (met het oog op de veiligheid). Graag even een mailtje naar Eveline sturen als je mee wilt doen:

  Door wie?

  De vrijdagavonden worden afwisselend begeleid door Anneke, Ad en Eveline en soms ook door andere deelnemers die al langer meedraaien.

  Contactinformatie

 • Eveline Beumkes
 • 06-47 00 32 53
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden