Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Amsterdam

 • Naam: Sangha Leven in Aandacht Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Adres: Van Walbeeckstraat 66, 1058 CW Amsterdam
 • Amsterdam - West

   

  Over ons

  De Amsterdamse sangha is in 1992 in het leven geroepen, na een lezing van Thich Nhat Hanh in Amsterdam en een meditatieweekend onder leiding van zuster Jina. Sinds 1999 heeft de Amsterdamse sangha een eigen plek, het Centrum voor Leven in Aandacht, gelegen in de nabijheid van het Rembrandtpark. In dit centrum worden activiteiten georganiseerd in de traditie van Thich Nhat Hanh.

  De begeleiding van de sanghabijeenkomsten wordt roulerend verzorgd door enkele kerngroepleden. Daarnaast zijn er anderen die een bijdrage leveren door bijvoorbeeld de bibliotheek te verzorgen of de financiën te doen. Soms zijn er speciale activiteiten, zoals de Open Dag, een meditatieve maaltijd, de traditionele picknick voor de start van de zomervakantie of een theemeditatie in december.

  Onze activiteiten

  Sangha-bijeenkomsten op vrijdagavond
  De sangha komt iedere vrijdagavond bij elkaar van 19.00 - 21.30 uur. Vanaf 18.30 uur is de deur open. Om 19.00 uur gaat de deur dicht. Om 19.30 uur gaat de deur weer even open voor eventuele laatkomers.

  Elke derde vrijdag van de maand worden tijdens de sanghabijeenkomst de Vijf Aandachtsoefeningen besproken. Dit komt in de plaats van de videolezing van Thich Nhat Hanh.

   

  Sangha-bijeenkomsten op zondagavond: Wake-Up-Amsterdam

  Wake-Up-Amsterdam, de jongerensangha (18 - 35 jaar) in de traditie van Thich Nhat Hanh komt elke zondag van 19.00 - 21.00 uur bij elkaar. Nieuwkomers zijn elke eerste zondag van de maand welkom om mee te komen doen. De voertaal is Engels/ This group is in English.

   

   Andere activiteiten in het Centrum voor Leven in Aandacht

  In het centrum worden door dharmaleraar Eveline Beumkes diverse trainingen gegeven rond mindfulness en mindful communiceren:

  1) Mindfulnesstraining: Stressreductie door Aandachttraining (MBSR)

  2) Spreken vanuit je hart: training Verbindend Communiceren

  3) Focussen: luisteren naar jezelf, een training in zelfcompassie

  4) Begrijpen met je hart: training empathisch luisteren naar anderen

  De trainingen zijn los van elkaar te volgen. Samen vormen zij de Leergang Mindful Communiceren. Zie voor actuele data en een uitgebreide beschrijving van de trainingen: www.mindfulcommuniceren.nl

   

  OPEN DAG -  zaterdag 11 januari 2020

  • 10.30: Deur open
  • 11.00: Introductie meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh
  • 12.00: Documentaire over Thich Nhat Hanh
  • 13.00: Meditatieve maaltijd (lunch meenemen svp)
  • 15.00: Informatie over de trainingen 'Mindful Communiceren' van Eveline Beumkes: Zelfcompassietraining op basis van Focussen / Spreken vanuit je hart - Training Verbindend Communiceren / Begrijpen met je hart - Training Empathisch luisteren. Zie voor meer info: http://mindfulcommuniceren.nl/open-dag/

  Toegang vrij                                                                                                                                     

  Voor wie?

  Iedereen is welkom op deze sanghabijeenkomsten. We nodigen je van harte uit om met ons mee te oefenen, ook als je nog geen ervaring met mediteren hebt. Elke eerste vrijdag van de maand houden we - om 18.45 uur - een korte introductie voor wie nog niet bekend is met meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh. Ook is er die avond iets meer uitleg en begeleiding bij de meditaties en overige programmaonderdelen.

  Door wie?

  De vrijdagavonden worden afwisselend begeleid door Anneke, Ad en Eveline. Onderstaand volgt binnenkort de indeling tot de kerstvakantie in 2019. Door onverwachte omstandigheden kan van het schema worden afgeweken.

  OKTOBER: 25/Anneke

  NOVEMBER: 1/Eveline, 8/Marcel, 15/Ad, 22/Eveline, 29/Anneke

  DECEMBER: 6/Ad, 13/Anneke, 20/Eveline

  Contactinformatie

 • Eveline Beumkes
 • 06-47 00 32 53
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden