Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Bergambacht

 • Naam: Sangha Maitreya
 • Plaats: Bergambacht
 • Adres: 's Heeraartsbergstraat 42, 2861 TC, Bergambacht
 • Bergambacht

  Over ons

  Sangha Maitreya bestaat sinds september 2009. De leden komen op woensdagavond bij elkaar in de recreatieruimte van Het Ingse Hof en verzorgen bij toerbeurt de inrichting van de ruimte, de thee en de koekjes. Degenen die dat willen, leiden de meditaties en andere activiteiten. De sangha wordt gedragen door alle deelnemers en besluiten worden gezamenlijk genomen.

  De naam Maitreya, waarmee in het boeddhisme de Boeddha wordt aangeduid die nog geboren moet worden, is gekozen als richtinggever voor de toekomst van de sangha. In de afgelopen jaren is de sangha uitgegroeid tot een stevig en saamhorig netwerk van mensen die met elkaar vieren en rouwen. 
  Eens per jaar vergaderen we met elkaar over het programma en af en toe oefenen we gezamenlijk met aandachtig – lekker – eten. Soms verplaatsen we onze bijeenkomst naar een bijzondere ecologische tuin in de buurt en mediteren dan in de vrije natuur.

  Onze activiteiten

  Het programma van de sanghabijeenkomsten bestaat uit een (veelal begeleide) zitmeditatie op een stoel, een bankje of een meditatiekussen, drie rondes loopmeditatie en een stille zitmeditatie. Daarna drinken we aandachtig thee. 
  Het laatste onderdeel van de avond bestaat uit een activiteit die per week wisselt: de ene week delen we met elkaar de vruchten, de vreugden en de vragen uit onze dagelijkse beoefening; een volgende keer staat het lezen en bespreken van de Vijf of de Veertien Aandachtsoefeningen op het programma. Wanneer een maand een vijfde woensdag telt, gebruiken we die om totale ontspanning te oefenen. We ronden de avond om 21.15 uur af, waarna we aandachtig opruimen.

  Hoe kan je meedoen?

  Heb je belangstelling voor de sanghabijeenkomsten in Bergambacht, stuur ons dan een e-mail. Je bent van harte welkom!

  Contactinformatie

 • Elja van der Veer
 • Arjanne de Leeuw den Bouter
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden