Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Den Haag

 • Naam: Sangha Den Haag
 • Plaats: Den Haag
 • Adres: Madal Bal (biowinkel), Denneweg 126 B, 2514 CL Den Haag - zondagochtend 10u
 • Den Haag

  Over ons

  Onze sangha bestaat sinds 2006 en biedt een warme sfeer aan om het leven in aandacht te beoefenen volgens de traditie van Thich Nhat Hanh. De groep bestaat uit ongeveer zeventig betrokkenen. Wij komen een keer per week bij elkaar met een groep van vijf tot tien beoefenaars. Iedereen is welkom. Beginners en ervaren beoefenaars oefenen samen. Je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden om mee te doen.

  Onze activiteiten

  Wij bieden wekelijks een bijeenkomst aan voor alle leeftijden, op zondagochtend. Wake Up bijeenkomsten zijn tweewekelijks op donderdag. De bijeenkomsten zien er meestal als volgt uit: 20 minuten meditatie (geleid), 10 minuten loopmeditatie, 20 minuten zitmeditatie (in stilte), lichamelijke oefeningen, theeceremonie en dharmadelen. De locaties zijn verschillend, zie verderop onder de groene tussenkoppen.

  De bijeenkomsten worden beurtelings door een aantal meer ervaren beoefenaars begeleid.  Hierdoor kan de invulling variëren. Soms kijken we een dvd van een lezing van Thich Nhat Hanh (meestal in het Engels), of doen we speciale oefeningen en ceremonies zoals de aarde aanraken of het reciteren van de Vijf Aandachtsoefeningen. In elk geval proberen wij alles in volledige aandacht te beoefenen.

  Een keer per jaar organiseren we een Dag in Aandacht, soms met andere Sangha's in de regio.  Deze dagen bieden ons de mogelijkheid om onze beoefening verder te verdiepen.

  Tijdens de zomermaanden (juli en augustus) hebben we geen bijeenkomsten op zondag. 

  Zondagochtendbijeenkomst
  We komen bij elkaar op zondagochtend van 10 tot 12 uur boven biowinkel Madal Bal, Denneweg 126 B, Den Haag.  
  De laatste zondag van de maand komen wij bij elkaar ten huize van Dieu-De Truong aan de Koningin Emmakade 38, Den Haag.

  Wake Up Den Haag

  Voor jongere beoefenaars (18 t/m 35+) is er de mogelijkheid om deel te nemen aan Wake Up Den Haag. Om de week komen we op donderdagavond bij elkaar op verschillende locaties. Ook worden geregeld andere activiteiten georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Böttcher () of kijk op de Facebookpagina.

  Hoe kan je meedoen?

  Neem gerust contact met één van de contactpersonen op voor verdere informatie. Als je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten, kunnen wij je ook op de mailinglijst zetten.

  Contactinformatie

 • Yuen Yee Li
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden