Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Gouda

 • Naam: Sangha Het Groene Hart
 • Plaats: Gouda
 • Adres: Het Vijfde Huis, Livingstonelaan 54, 2803 EL Gouda, ingang Oost
 • Als het ook maar even kan doen we hier de loopmeditatie.

  Over ons

  Onze sangha is eind 2011 ontstaan toen enkele mensen die al actief waren binnen andere sangha's, met elkaar het idee opvatten om een sangha dichter bij huis te starten. Vanaf januari 2012 komen we wekelijks bij elkaar, behalve in de zomervakantie en kerstvakantie. Inmiddels hebben we een trouwe, diverse groep: jong en oud, man en vrouw, ervaren en minder ervaren in de meditatie.

  Onze activiteiten

  Wij komen elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.45 uur bij elkaar in een ruimte in het Vijfde Huis, in Gouda. Vijf leden van de sangha bereiden de bijeenkomsten bij toerbeurt voor. De avonden hebben doorgaans een vaste structuur met zitmeditatie, loopmeditatie, thee drinken in stilte, een tekst lezen en dharmadelen. Ook de Vijf Aandachtsoefeningen worden regelmatig gelezen.

  De foto laat zien waar onze loopmeditatie plaatsvindt: een prachtig vijvertje waar we naar toe en omheen lopen en ook nog een aantal minuten blijven staan in stilte om de natuur en de hemel in ons op te nemen.

  Hoe kan je meedoen? in CORONATIJD?

  Op de eerste dinsdag van de maand zijn geïnteresseerden van harte welkom. Op die avond zal er meer uitleg zijn bij de verschillende onderdelen. Als je van tevoren per e-mail contact met ons opneemt,  krijg je van ons bericht en informatie over het verloop van de avond en de regels rond Corona.

  We komen sinds september op dinsdag bij elkaar in een voor ons nieuwe ruimte in het Vijfde Huis in Gouda, niet ver van ons 'oude' stekje. Het is een grote ruimte, die goed geventileerd kan worden.

  Contactinformatie

 • Gertie de Groen
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden