Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Gouda

 • Naam: Sangha Het Groene Hart
 • Plaats: Gouda
 • Adres: Bloemendaalseweg 68, 2804 AB Gouda
 • Als het ook maar even kan doen we hier de loopmeditatie.

  Over ons

  Onze sangha is eind 2011 ontstaan toen enkele mensen die al actief waren binnen andere sangha's, met elkaar het idee opvatten om een sangha dichter bij huis te starten. Vanaf januari 2012 komen we wekelijks bij elkaar, behalve in de zomervakantie en kerstvakantie. Inmiddels hebben we een trouwe, diverse groep: jong en oud, man en vrouw, ervaren en minder ervaren in de meditatie.

  Onze activiteiten

  Wij komen elke maandagavond van 20.00 tot 21.45 uur bij elkaar in de ruimte van de Kluphoeve in Gouda. Vijf leden van de sangha bereiden de bijeenkomsten bij toerbeurt voor. De avonden hebben doorgaans een vaste structuur met zitmeditatie, loopmeditatie, thee drinken in stilte, een tekst lezen en dharmadelen. Ook de Vijf Aandachtsoefeningen worden regelmatig gelezen.

  De foto laat zien waar onze loopmeditatie plaatsvindt: een prachtig vijvertje waar we naar toe en omheen lopen en ook nog een aantal minuten blijven staan in stilte om de natuur en de hemel in ons op te nemen.

  Hoe kan je meedoen?

  Op de eerste maandag van de maand zijn geïnteresseerden van harte welkom. Op die avond zal er meer uitleg zijn bij de verschillende onderdelen. Als je van tevoren per e-mail contact met ons opneemt,  zorgen wij ervoor dat er op je wordt gerekend.*

  Contactinformatie

 • Gertie De Groen
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden