Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Kûbaard

 • Naam: Sangha Ovale Terp
 • Plaats: Kûbaard
 • Adres: Joarumerleane 7, 8732 EC Kûbaard
 • Kûbaard

  Over ons

  Deze Sangha is ontstaan in de winter van 2013-2014. Het idee voor de oprichting ontstond spontaan tijdens het Sangha-opbouwweekend van die herfst. In en rond het dorp (270 inwoners) werd telefonisch interesse gepeild en werden affiches opgehangen. Ook werd er op een traditioneel Kûbaarder Koffie-uurtje en via onze dorpssite (kubaarddorp.nl) aangekondigd dat er een open avond gehouden zou worden over het Leven in Aandacht volgens de traditie van Thich Nhat Hanh. Veel meer dan gedacht bleken mensen hier zijn boeken al te lezen! Er werd een eerste avond georganiseerd waar 22 mensen op af kwamen. Hierna werden nog 3 bijeenkomsten gehouden. Na de zomer van 2014 werd besloten een Sangha op te richten en werd een kerngroep in het leven geroepen van 3 mensen.

  Van de deelnemers komt een klein deel uit het dorp, anderen zijn afkomstig uit de wijde omgeving.

  Mienskipshûs
  Het ‘Mienskipshûs’ biedt ons een uitstekend onderdak en wordt vooraf met aandacht en liefdevolle zorg omgebouwd tot een ware zendo. Er zijn matjes, meditatiebankjes en stoelen. Er is ruimte genoeg om binnen met elkaar te oefenen in aandachtig zitten, al dan niet begeleid door korte teksten van Thich Nhat Hanh (Thay genaamd, wat leraar betekent), loopmeditatie binnen en als het weer het toelaat ook buiten in of bij het doorgaans rustige dorp.
  Er ligt een linoleumvloer in, mooi om te zien en te vegen, maar koud! Warme sokken aanbevolen!

  Onze activiteiten

  Alle Sangha bijeenkomsten zijn op de eerste zondag van de maand, van september tot juni. De bijeenkomsten beginnen om 10.15 uur. Ze duren ongeveer 2,5 uur.
  Er wordt thee gedronken aan de leestafel, waar boeken van Thay en tijdschriften (de Klankschaal) te leen zijn. Na de thee is is de invulling wisselend, soms is er gelegenheid om een DVD van Thay, of van zijn leerlingen, te kijken en samen te praten. Of te oefenen in het luisteren en spreken vanuit ons hart (ook wel Dharmadelen genoemd). Soms is er tijd over om liedjes te zingen uit Plum-Village of een tekst van Thay te lezen.

  Een keer per jaar is er een stiltedag, deze is van 10.15- 15.00 uur.

   

  Wil je je aansluiten?

  Elkenien dy ' t yn dizze tradysje oefenje wol is wolkom. 
  Iedereen die in deze traditie wil oefenen is welkom.

  Contactinformatie

 • Truus van der Werff
 • 0517-452262
 • 06-17887660
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden