Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Kessel-Lo (Leuven)

 • Naam: Sangha Le(u)ven in aandacht
 • Plaats: Kessel-Lo (Leuven)
 • Adres: ontvang je na aanmelding via e-mail
 • Leuven

  Over ons

  Sangha Leuven bestaat sinds oktober 2007. We zijn een Boeddhistisch geïnspireerde sangha in de traditie van Thich Nhat Hahn. We oefenen graag met elkaar om meer mindful in het leven te staan. We maken tijd om samen te stoppen, te rusten en te helen. We nemen tijd om te mediteren en zo gewaar te zijn wat zich in dit moment aan ons aandient midden in de hectiek van het dagelijks leven. Dit helpt ons in ons engagement om het pad van liefde en begrip te gaan. Het is openend om met meer mildheid en compassie naar onszelf en anderen te kijken. Samen oefenen werkt daarin erg ondersteunend.

  Onze activiteiten

  Normaal gezien:
  De sangha komt maandelijks bijeen, in principe steeds op de laatste zondag van de maand. We oefenen de hele namiddag van 13u30 tot 16 uur. Meestal ziet zo'n middag er als volgt uit: verwelkoming, geleide zitmeditatie, korte loopmeditatie binnen, stille zitmeditatie, inspiratietekst of dvd van Thich Nhat Hanh, theepauze, wandelmeditatie in het nabijgelegen park of mindful movements en dharmadelen.

  Er is ook maandelijks één of twee extra gelegenheden tot samen oefenen tijdens een kortere avondbijeenkomst ( 20u-22u), meestal op maandag-of dinsdagavond in Leuven-centrum. We verwelkomen geen nieuwe leden op die avondbijeenkomsten. De instap gebeurt dus steeds op een zondagbijeenkomst.

  Wil je liever online mediteren ? Dat kan ook bij de Vlaamse online sangha:
  https://www.aandacht.net/meditatiegroepen/sangha-vinden/item/online-sangha-vlaanderen-zoom

   

  Hoe kan je meedoen?

  Iedereen die samen wil oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh is welkom. Je hoeft geen eerdere meditatie ervaring te hebben. Aanmelden kan via een mailtje naar Geert Van Doorselaere

  Contactinformatie

 • Geert Van Doorselaere
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden