Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Facebook

 • Naam: Sangha De Lotusbloem
 • Plaats: Facebook
 • Online Sangha de Lotusbloem (Facebook)

  Over ons

  Online Sangha De Lotusbloem bestaat alleen op het web in de vorm van een Facebookgroep. We zijn een boeddhistische Sangha voor Nederlandstaligen in de traditie van zenleraar Thich Nhat Hanh (Thay – leraar), onder de koepel van Stichting Leven in Aandacht (aandacht.net).

  We willen elkaar ondersteunen in het ontwikkelen van een levenswijze die gebaseerd is op liefdevolle aandacht, begrip en respect voor alles wat zich in en om ons afspeelt. De inzichten van Thich Nhat Hanh zijn daarvoor onze belangrijkste leidraad. Als Sangha willen we onze eigen inzichten en ons leerproces met elkaar delen.

  Naast liefdevolle aandacht, begrip en mededogen zijn vertrouwen en verbondenheid de dragende pijlers van de Sangha. De deur staat open voor iedereen. Maar de beoefening raakt het diepste van ons wezen. Omdat we in deze groep een veilige plek willen bieden om daarover te delen, is het van het grootste belang dat ieder zich engageert om het vertrouwen niet te schaden.

  Onze activiteiten

  Iedereen is vrij om anderen uit te nodigen om samen in verbondenheid te mediteren. Daarnaast bieden we inspiratie adhv teksten, filmpjes, reflectieoefeningen, ... Vragen en ervaringen kunnen op elke moment gedeeld worden. Omdat we in deze groep een veilige plek willen bieden om dat te doen, is het van het grootste belang dat ieder zich engageert om het vertrouwen niet te schaden.

  We verwachten van jou openheid en eerbied voor de inbreng van anderen. Indien er zaken gebeuren die wij een gevaar achten voor de veiligheid van andere Sanghaleden, houden wij ons het recht voor betrokken posts te verwijderen of je lidmaatschap te annuleren.

  Hoe kan je meedoen?

  Iedereen kan zich aanmelden door lid te worden van onze besloten Facebookpagina.

  Na je aanvraag om lid te worden, verwelkomen we jou op het prikbord van de Sangha. Je zal gevraagd worden om je binnen de 14 dagen voor te stellen aan de Sangha. Ga je daar niet op in, dan vervalt je lidmaatschap na die 14 dagen.

  Download flyer

  Zie ook onze pagina op Google

  Contactinformatie

 • Kerngroep: Karin Coolsaet, Mitja Nezer-Blanckenburg, Stefaan Hansoul, Sveja Marinova
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden