Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Oss

 • Naam: Sangha Oss
 • Plaats: Oss
 • Adres: Centrum Beweeg en Leef, Molenstraat 58, 5397 EL Lith
 • Oss - Lith

  Over ons

  De Sangha bijeenkomsten in centrum Beweeg en Leef zijn iedere 2e zondagochtend van de maand. Vooraf is het mogelijk om aan een yogales (Mindful Movements) deel te nemen van 09.30 – 10.30 uur. Het verschil met onze overige stilte activiteiten in ons centrum is dat we in de Sangha streven naar een vaste kern deelnemers. Nieuwe leden zijn welkom om tussendoor in te stromen. Ieder Sangha lid verzorgt regelmatig een programma onderdeel.

  Iedere deelnemer aan de Sangha neemt iets kleins te eten mee om aan het einde van het programma gezamenlijk Mindful te lunchen. Er is plaats voor minimaal 4 personen en maximaal 10 personen.

  Onze sfeervolle meditatieruimte ligt op 15 minuten rijden van centrum Oss en vanaf knooppunt Empel/Den Bosch, in het buitengebied langs de Maas. Het is een vrijstaand pand met rondom een  grote tuin waaruit een prachtig uitzicht. De Sangha en/of lunch kan bij mooi weer in de tuin plaats vinden. In het pand is tevens een Bed and Breakfast die o.a. voor mini retraites geboekt kan worden.

  Onze activiteiten

  De Sangha bijeenkomsten in centrum Beweeg en Leef zijn iedere 2e zondagochtend van de maand van 10.45 – 12.45 uur. Kijk voor update informatie op de website. Opgave vooraf is nodig.

  Programma 
  10.45 uur: koffie/thee, begeleidde zitmeditatie, dharma delen, wisselende aandachtsoefeningen;
                     meditaties of bespreking van inspirerende film, boek of tekst.
  11.50 uur: mindful bewegen (loopmeditatie) en klaarzetten van de maaltijd
  12.00 uur: mindful eten;  gezamenlijke lunch op basis van pot luck*
  12.25 uur: mindful bewegen (loopmeditatie) en afsluitende begeleidde zitmeditatie
  12.45 uur: einde 

  *Pot luck  ieder neemt iets (kleins) te eten mee, we zetten het als buffet neer en delen het gezamenlijk. Probeer puur, eerlijk en gezond voedsel mee te nemen (hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, eenvoudig is prima, let bijv. eens op zintuiglijke aspecten zoals kleur, geur, smaken)

  Stiltewandeling
  Naast de Sangha bijeenkomsten wordt ieder jaargetijde (4x per jaar) een stiltewandeling georganiseerd. Op dewebsitewww.beweegenleef.nl zijn data hiervan terug te vinden.

  Hoe kan je meedoen?

  Belangstelling? Neem contact op met Ellen.

  Contactinformatie

 • Ellen Korstanje
 • 06-41 12 62 86
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden