Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Amsterdam Oost - Diemen

 • Naam: Thich Nhat Hanh Sangha Amsterdam Oost - Diemen
 • Plaats: Amsterdam Oost - Diemen
 • Adres: Huis van de Buurt ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30, Diemen
 • Amsterdam - Oost en Diemen

  Over ons

  De Thich Nhat Hanh Sangha in Amsterdam-Oost/Diemen is opgericht in 2016 en groeit gestaag. De sangha heeft tot doel Amsterdammers en mensen uit de directe omgeving in contact met elkaar te brengen en samen met elkaar te laten mediteren. De groep baseert zich op de Boeddhistische uitgangspunten zoals die zijn ontwikkeld in het klooster in de Dordogne opgericht door Thich Nhat Hanh, Plum Village. De sangha hecht aan een open en ongedwongen sfeer, waar een ieder zich welkom voelt om samen met anderen te mediteren.

  Onze activiteiten

  De sangha komt wekelijks samen op maandagavond. Inloop vanaf 19:45. Aanvang 20:00 (stipt).De bijeenkomst duurt tot 21:30. Vaste onderdelen zijn meditatie, een dharmalezing, loopmeditatie (kinhin), een kleine theeceremonie en dharma-delen. Elke laatste maandag van de maand kan er na afloop nog even informeel worden nagekletst. Verder worden er geregeld retraites en andere vormen van verdieping aangeboden (ook open voor niet-Sanghaleden).

  Hoe kan je meedoen?

  Geïnteresseerden zijn welkom om op de eerste maandagavond van iedere maand binnen te lopen, om de sfeer te proeven of om direct mee te doen. We vragen je dan om je vooraf aan te melden (middels een e-mail naar Lennie Haarsma: ). Zo kan Lennie kort kennis met je maken en je vooraf wat informatie geven over het verloop van de avond. Ervaring met mediteren of met de achtergronden van het boeddhisme is niet nodig. Ook ervaring met het zitten in de meditatiehouding is niet nodig (en er zijn ook gewoon stoelen aanwezig). Wil je van te voren al wat meer weten over de groep en de meditatieavonden, neem dan contact op met via ons op: Lennie Haarsma (e-mail ) of Dirk van den Born (e-mail ). 

  Je bijdrage is naar daadkracht, ongeveer 3 tot 5 euro per avond.

  Contactinformatie

 • Lennie Haarsma
 • Dirk van den Born
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden