Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Utrecht

 • Naam: Sangha Utrecht-Oost
 • Plaats: Utrecht
 • Adres: Bankstraat 62, 3581 LP Utrecht
 • Utrecht - Oost

  Over ons

  Eens per maand komen wij op de laatste zondag van de maand bij elkaar voor een uitgebreidere sanghabijeenkomst. We zijn dan met ongeveer tien tot maximaal zestien mensen, in een woonhuis met meditatiezolder. De groep staat open voor zowel beginners als ervaren beoefenaars. 

   

  Onze activiteiten

  De meer uitgebreide sanghabijeenkomst op de laatste zondag van de maand start met een ontvangst met thee vanaf 16.30 uur. Om 17.00 uur beginnen we met twintig minuten zitmeditatie. Daarna volgt er een ronde dharmadelen. Tijdens het delen kun je aandachtig spreken en luisteren beoefenen. Elke maand wordt er een thema door een deelnemer aangeboden en word je uitgenodigd om het licht van dit thema te laten schijnen in je dagelijks leven. Het delen geeft een verdieping aan de sanghabijeenkomsten. Na dit delen is er een tweede zitmeditatieronde.

  Om ongeveer 18.30 uur gaan we in stilte het eten op tafel zetten. Iedereen neemt hiervoor iets vegetarisch te eten mee voor bij de rijst en linzensaus. Dit feestmaal wordt de eerste twintig minuten in stilte en met aandacht gegeten. Daarna kan er gesproken worden. Het eten duurt tot ongeveer 19.30 uur. Omdat er altijd belangstelling is voor de meegebrachte gerechten, stelde de sangha een receptenboek samen: 'Smullen in aandacht' (nieuwe versie 2019). Na het eten is er weer een zitmeditatieronde, misschien enkele bewegingsoefeningen en het nieuwe thema van de maand wordt geïntroduceerd.
  We zingen liedjes uit de Plum Village-bundel, dit zijn kleine dharmalezingen voor het hart. Zangervaring is niet nodig, de combinatie van kraaien en nachtegalen maakt het boeiend en de gezamenlijke aandacht maakt het mooi. Wij eindigen om 21.00 uur met een korte stilte.

   

  Hoe kan je meedoen?

  Eens langskomen om te ervaren hoe één van de bijeenkomsten bevalt is altijd mogelijk. Indien het bevalt, wordt het op prijs gesteld als je de sangha ondersteunt met je regelmatige aanwezigheid. Dit komt de rust en stevigheid van de sangha ten goede. Aandachtig aanmelden (en eventueel afmelden) wordt op prijs gesteld.

  Contactinformatie

 • Mariette van Nieuwenhuijze
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden