Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Utrecht

 • Naam: Sangha Hart van Nederland
 • Plaats: Utrecht
 • Adres: Doelenstraat 42, 3512 XJ, Utrecht
 • Utrecht - Hart van Nederland

  Over ons

  Sangha Hart van Nederland bestaat uit 20 mensen. We komen om de veertien dagen op dinsdagavond in de even weken van het jaar bij elkaar, van 19.45 tot 21.45. Onze sfeervolle ruimte ligt in de binnenstad van Utrecht, niet ver van station Vaartsche Rijn .

  Onze activiteiten

  De sanghabijeenkomsten bestaan uit verschillende onderdelen. Vanaf de binnenkomst willen we een aandachtige sfeer met elkaar creëren. We starten altijd met aandachtige bewegingen om de 'aanwezigheid' en de doorstroming in ons lichaam te stimuleren. Daarna doen we een ruime stiltemeditatie. Hierna delen we wat we in ons dagelijks leven tegenkomen als we de aandacht in de praktijk toepassen. We laten ons hart spreken. De laatste twee onderdelen van de avond wisselen elkaar af, ofwel we doen loopmeditatie, een gesprek naar aanleiding van een korte tekst, we zingen of we houden een theeceremonie. We sluiten de avond af met een lied. Voor wie wil is er daarna nog een kop thee.
  Vier ervaren beoefenaars, drie vrouwen en een man, begeleiden de sanghabijeenkomsten om en om.  

  Eens per jaar organiseren we een hele sangha-dag.  
  In juli en augustus zijn er geen sanghabijeenkomsten.

  Hoe kan je meedoen?

  Eens per maand is er voor belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken door deel te nemen aan een avond. Vooraf krijgen zij een korte introductie over de betekenis van de verschillende onderdelen van de sanghabijeenkomst. We hebben voor hen ook een folder. 

  Contactinformatie

 • Marteke Spriensma
 • 030-2891891
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden