Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wageningen

 • Naam: Sangha Wageningen e.o.
 • Plaats: Wageningen
 • Adres: zolang de coronacrisis duurt buiten. Verzamelplek: voor Hotel de Wageningse Berg
 • Wageningen

  Over ons

  Sangha Wageningen is een groep van rond de twintig mensen die wekelijks bijeenkomt.

  Vanwege de coronacrisis ziet onze programmering er wat anders uit dan normaal. In plaats van een wekelijkse meditatie-avond of -ochtend binnen, komen we nu elke zondagochtend buiten samen met een klein groepje sanghaleden. Het programma is afhankelijk van het weer en de inbreng van de aanwezigen. Maar meestal doen we in elk geval loopmeditatie, mindful movements en dharmadelen.

  Onze activiteiten

  In onze sangha beoefenen we in de traditie van Thich Nhat Hanh. Deze traditie biedt een rijkdom aan mogelijkheden waardoor geen enkele bijeenkomst precies hetzelfde is als de vorige keer. In de ene bijeenkomst ligt de nadruk op stille meditatie, de andere keer lezen we een tekst of luisteren we naar een dharma-lezing.

  We beginnen de bijeenkomst vaak met een geleide meditatie, gevolgd door loop- of stille meditatie. Daarna reciteren we bijvoorbeeld de vijf aandachtsoefeningen. Aansluitend drinken we in aandacht onze thee met lekkers. Na de thee is er dharmadelen: we oefenen in aandachtig luisteren en spreken en delen over onze dagelijkse beoefening en over wat ons raakt. We spreken vanuit ons hart en luisteren op een open manier. Soms sluiten we af met een gezamenlijk lied (ook dat kan het leven in het hier en nu ondersteunen). En af en toe organiseren we een Dag van Aandacht.

  De diverse onderdelen van een bijeenkomst worden steeds door een ander sanghalid begeleid. Daarmee zorgen we ervoor dat we de bijeenkomsten samen dragen.

  Hoe kan je meedoen?

  Nieuwe geïnteresseerden zijn zeer welkom en kunnen zich aanmelden via deze website bij onze contactpersoon. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met één van de sangha-leden voor extra uitleg en informatie over de sangha. Handig om wat meer te weten over de gebruiken en de verschillende onderdelen van de beoefening. Als je daar behoefte aan hebt, kun je de eerste tijd terugvallen op degene die jou de uitleg heeft gegeven, zodat je niet ineens zomaar in een vreemde groep belandt zonder een beetje houvast. Dat geldt ook voor vragen die je misschien hebt over hoe we met elkaar oefenen en welke kenmerken de traditie van Thich Nhat Hanh heeft.

  Contactinformatie

 • Annemieke van Till
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden