Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wageningen

 • Naam: Sangha Wageningen e.o.
 • Plaats: Wageningen
 • Adres: Generaal Foulkesweg 28, 6703 BS Wageningen
 • Wageningen

  Over ons

  Sangha Wageningen is een groep van rond de twintig mensen die drie keer per maand bijeenkomt op een vaste locatie, Generaal Foulkesweg 28, in Wageningen. 
  Dit is een ruimte van GGZ Wageningen, waar we tegen zeer lage kosten gebruik van mogen maken, omdat – zoals zij zeggen- het ‘fijn is als de energie van de sangha de ruimte vult, voor de werknemers en voor de mensen die daar voor hulp komen’.

  Onze activiteiten

  Twee woensdagavonden in de maand van 19.30 - 21.30 uur
  Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom.

  Tijdens deze bijeenkomsten ligt de nadruk de ene woensdagavond meer op stille meditatie, de andere is een zgn. vrije invulling waarbij we verschillende beoefeningen doen in de traditie van Thich Nhat Hanh. Deze oefeningen kunnen per keer wisselen.
  Er wordt gestart met een stille meditatie, gevolgd door een oefening zoals bijvoorbeeld de drie buigingen, chanten, soetra, Aarde Aanraken of uitleg over een onderdeel van een oefening door een ervaren sanghalid.
  Vervolgens drinken we in stilte thee met iets lekkers.
  Na de thee starten we met dharmadelen: we oefenen in aandachtig luisteren en spreken en delen over onze dagelijkse beoefening en over wat ons raakt. We spreken vanuit ons hart en luisteren op een open manier.
  Tot slot is er een gezamenlijk lied (ook dat kan het leven in het hier en nu ondersteunen).

  Eens per maand besteden we de woensdagavond deels ook aan het gezamenlijk bekijken van een lezing van Thich Nhat Hanh. De meditatie en het dharmadelen die avond is dan gericht op het thema van de lezing.

  Eens per maand zondagochtend 10:00 - 12:00 uur.
  Vanaf 9:45 uur is iedereen welkom.

  Er wordt begonnen met een geleide meditatie, gevolgd door loop- en stille meditatie. Daarna reciteren we de vijf aandachtsoefeningen. Aansluitend is er aandachtig theedrinken met lekkers. Na de thee is er dharmadelen: we oefenen in aandachtig luisteren en spreken en delen over onze dagelijkse beoefening en over wat ons raakt. We spreken vanuit ons hart en luisteren op een open manier.
  Tot slot is er een gezamenlijk lied.

  De diverse onderdelen van een bijeenkomst worden steeds weer door een ander sanghalid begeleid. Daarmee zorgen we ervoor dat we de bijeenkomsten samen dragen.

  Hoe kan je meedoen?

  Nieuwe geïnteresseerden zijn zeer welkom en kunnen zich aanmelden via deze website bij een van de contactpersonen. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een van de sangha-leden voor extra uitleg en informatie over de sangha. Handig om wat meer te weten over de gebruiken en de verschillende onderdelen van de beoefening. Als je daar behoefte aan hebt, kun je de eerste tijd terugvallen op degene die jou de uitleg heeft gegeven, zodat je niet ineens zomaar in een vreemde groep belandt zonder een beetje houvast. Dat geldt ook voor vragen die je misschien hebt over hoe we met elkaar oefenen en welke kenmerken de traditie van Thich Nhat Hanh heeft.

  Contactinformatie

 • Annemieke van Till
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden