Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Antwerpen

 • Naam: Wake Up Antwerpen
 • Plaats: Antwerpen
 • Adres: Minze NV, Offerandestraat 1, 2060 Antwerpen, België
 • Antwerpen - Wake Up

  Over ons

  Wake Up Antwerpen is een oefengroep voor mindfulness en meditatie volgens de traditie van Thich Nhat Hanh. De sangha is gericht op jongvolwassenen van 18-35 jaar. We houden ons niet strikt aan deze leeftijdsgrens, maar het is wel de bedoeling dat de oefeningen, lezingen en gesprekken voornamelijk gaan over thema’s die jongeren bezig houden: identiteit, relaties en seksualiteit, studies, examenstress, eerste carrière, eerste kinderen,… We verkennen tijdens onze bijeenkomst samen wat de boeddhistische leer kan bieden om met deze dingen om te gaan op een manier die meer vrede en vreugde in ons leven brengt. Wie in een andere fase van zijn of haar leven zit of met andere zaken bezig is verwijzen we graag door naar Sangha De Lotusknop of Sangha De Bloeiende Lotus, beiden ook in Antwerpen.

   

  Onze activiteiten

  Belangrijk: De eerstvolgende sessie is op 21/8. (De sessie van 7/8 gaat niet door wegens vakantie.)

  We komen elke eerste en derde woensdag van de maand bij elkaar vanaf 19u45 in de ontspanningsruimte van Minze NV. Om 20u00 beginnen we gewoonlijk met zitmeditatie (meestal geleid) en we eindigen met dharmadelen (spreken en luisteren in aandacht over de persoonlijke beoefening). Daartussen beoefenenen we afwisselend van avond tot avond wandelmeditatie, theemeditatie, samen zingen, het reciteren van de Aandachtsoefeningen, lezingen, of andere oefeningen uit onze traditie. Aangezien die traditie fundamenteel open staat naar allerlei levensvisies of opvattingen, zal er ook af en toe ruimte zijn voor oefeningen uit een andere traditie. Het programma eindigt rond 21u30, waarna nog de mogelijkheid is om iets te drinken en gezellig samen te zijn. Je kan op eender welk moment aansluiten of vertrekken, zolang je daarbij je best doet om de anderen niet te storen. Kom je toe na 20u00, stuur dan a.u.b. een berichtje naar Daniël in plaats van aan te bellen. Afhankelijk van de deelnemers zal er Engels of Nederlands worden gesproken (of beiden).

   

  Hoe kun je meedoen?

  Iedereen is welkom, maar we vragen wel om de eerste keer even een mailtje te sturen om je aan te melden. Als je nog niet bekend bent met mindfulness, boeddhisme, of de traditie van Thich Nhat Hanh, is er de mogelijkheid om op voorhand een introductie in de oefeningen te krijgen. Ben je daarin geïnteresseerd, laat het weten via mail en dan nemen wij contact met je op voor een afspraak.

   
  Contactinformatie

 • Daniël Lacko
 • +32 495 70 08 12
 • Ly Thu Huong
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden