Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wapserveen

 • Naam: Sangha De Hobbitstee
 • Plaats: Wapserveen
 • Adres: De Hobbitstee, Van Zijlweg 3, 8351 HW Wapserveen
 • Wapserveen

  Over ons

  Onze sangha ontstond tijdens de retraite met Thich Nhat Hanh in 2006 in Papendal en ging in 2008 samen met een al bestaande sangha in de buurt. We zijn begonnen met ongeveer twaalf deelnemers uit de regio Wolvega, Steenwijk, Noordwolde en Wapserveen. We komen bij elkaar op een fantastische plek midden in de verstilde natuur dicht bij het grenspunt van Drenthe, Friesland en Overijssel, in een prettige ruimte die we huren in De Uelenspieghel in Uffelte. 

  Onze activiteiten

  • Meditatieavonden
   We mediteren eenmaal per vier weken samen op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Een van de leden bereidt een stukje voor en leidt de avond. We doen een geleide meditatie of stiltemeditatie. De loopmeditatie doen we buiten in de prachtige natuur en er worden ervaringen uitgewisseld rond het mediteren en het in aandacht proberen te leven. Meestal bestaat een avond uit: stukje tekst – zitten – lopen – stukje tekst – zitten – delen, soms een mindful liedje of meditatieve muziek.

   Contactpersoon: 

   Data 2e helft 2021:
   We mediteren op 30 augustus, 27 september, 25 oktober, 22 november, 20 december.

   Locatie:
   Tegenwoordig mediteren we in Het Aardehuis van de Uelenspieghel, Winkelsteeg 5 in Uffelte.


  • Studieavonden
   Ook is er eenmaal per vier weken van 19.30 tot 21.30 uur een verdiepingsavond rond het gedachtegoed van Thich Nhat Hanh/boeddhisme bij een van de sanghaleden thuis. Als voorbereiding lezen we allemaal een afgesproken stuk tekst. Momenteel bestuderen we: "Zenmeester Jezus" van Jos Stollman (over het Thomas-evangelie), in combinatie met : "Mosterdzaad - Toespraken over het Thomas-evangelie" van Osho.

   Contactpersoon: Joke van der Leen

   Data 2e helft 2021:
   We verdiepen ons op 13 september, 11 oktober, 8 november, 6 december.
   Met deze data wordt nog wel eens in onderling overleg geschoven.


  • Dagen van Aandacht samen met Sangha Meppel
   Zo’n drie maal per jaar op een zondag houden we een Dag van Aandacht, die wordt voorbereid en geleid door ofwel Sangha Meppel ofwel Sangha Wapserveen, en waarbij verschillende deelnemers iets bakken, soep koken, enz. Iedereen uit de omgeving die graag een Dag van Aandacht wil meemaken, is dan van harte welkom (wel graag van tevoren aanmelden).


   Data 2021:
   Nog niet bekend.

  Hoe kan je meedoen?

  Heb je belangstelling? Neem contact op met Joke.

  Contactinformatie

 • Joke van der Leen
 • 06-36 07 95 45
 • Logo Leven in Aandacht

  Nieuwsbrief Aanmelding

  Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

  Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden