Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Maitreya

Bergambacht

Adres bijeenkomst

's Heeraartsbergstraat 42, 2861 TC, Bergambacht

Contactgegevens

Elja van der Veer
E.:
Arjanne de Leeuw den Bouter
E.:

Over ons

Sangha Maitreya bestaat sinds september 2009. De leden komen elke twee weken op woensdagavond bij elkaar in de recreatieruimte van Het Ingse Hof en verzorgen bij toerbeurt de inrichting van de ruimte, de thee en de koekjes. De ruimte is comfortabel en toegankelijk voor iedereen. Degenen die dat willen, leiden de meditaties en andere activiteiten. De sangha wordt gedragen door alle deelnemers en besluiten worden gezamenlijk genomen.

De naam Maitreya, waarmee in het boeddhisme de Boeddha wordt aangeduid die nog geboren moet worden, is gekozen als richtinggever voor de toekomst van de sangha. In de afgelopen jaren is de sangha uitgegroeid tot een stevig en saamhorig netwerk van mensen die met elkaar vieren en rouwen. 
Eens per jaar vergaderen we met elkaar over het programma en af en toe oefenen we gezamenlijk met aandachtig – lekker – eten. Soms verplaatsen we onze bijeenkomst naar een bijzondere ecologische tuin in de buurt en mediteren dan in de vrije natuur.

Onze activiteiten

De avonden beginnen om 19.30 uur. Het programma van de sanghabijeenkomsten bestaat uit een (veelal begeleide) zitmeditatie op een stoel, een bankje of een meditatiekussen, drie rondes loopmeditatie en een stille zitmeditatie. Daarna drinken we aandachtig thee. 
Het laatste onderdeel van de avond bestaat uit een activiteit die per keer kan wisselen: de ene keer delen we met elkaar de vruchten, de vreugden en de vragen uit onze dagelijkse beoefening; een volgende keer staat het lezen en bespreken van de Vijf of de Veertien Aandachtsoefeningen op het programma. En soms doen we iets heel anders zoals het delen over inspirende teksten of video's die ons raakten of een oefening in totale ontspanning. We ronden de avond om 21.15 uur af, waarna we aandachtig opruimen.

Hoe kan je meedoen?

Heb je belangstelling voor de sanghabijeenkomsten in Bergambacht, stuur ons dan een e-mail. Je bent van harte welkom!

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden