Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws/blog

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen, aankondigingen en blogs. Je bent welkom als je ons een persoonlijk verslag stuurt van een meditatiebijeenkomst of retraite of in een blog reflecteert op je beoefening. Stuur je bijdrage aan:

 

Stichting Leven in Aandacht viert 25-jarig bestaan

Stichting Leven in Aandacht viert 25-jarig bestaan

Wees welkom!

Met zoveel mogelijk vrienden wil de Stichting Leven in Aandacht vieren waar we na 25 jaar staan. En tevens stilstaan bij de rijkdom die de lessen van Thich Nhat Hanh voor de toekomst bieden.

Zowel in Nederland als in Vlaanderen worden er daarom bijzondere bijeenkomsten georganiseerd voor vrienden en belangstellenden.  

 

Lees meer

Blog - De herontdekking van de natuur

Blog - De herontdekking van de natuur
Het is eind april en de zon straalt al dagen. Ik wandel door de omgeving en zie een buur, een stokoude boer die traag maar vastberaden en methodisch staat te spitten. Ik steek mijn hand op en roep: 'Eindelijk, het is lente!' Ik merk dat ik wat overdreven opgewekt probeer te klinken. Lees meer

In Vrijheid Verbonden - Interreligieuze bijeenkomst in Utrecht

In Vrijheid Verbonden - Interreligieuze bijeenkomst in Utrecht
Op maandagavond 20 januari 2020 vond in TivoliVredenburg te Utrecht de jaarlijkse bijeenkomst van 'In Vrijheid Verbonden' plaats in aanwezigheid van HKH Prinses Beatrix. Zo’n driehonderd joden, christenen, moslims, hindoes, boeddhisten en humanisten kwamen bijeen rond het thema ’75 jaar Vrijheid’. “We denken hierbij aan de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, de dankbaarheid dat we in vrijheid kunnen leven en aan de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om deze vrijheid door te geven aan de volgende generaties”, zei Bikram Lalbahadoersing voorzitter van 'In Vrijheid Verbonden'. Lees meer

Oproep stafleden zomerretraites EIAB

Oproep stafleden zomerretraites EIAB

Deze zomer organiseert het EIAB opnieuw twee retraites in augustus: een Duitse retraite en een internationale retraite. Er is dit jaar geen Nederlandstalige retraite, maar bij de internationale retraite worden de lezingen ook in het Nederlands vertaald en zijn er Nederlandstalige familiegroepen. Voor deze beide retraites worden vrijwilligers /stafleden gevraagd om mee te helpen de retraite voor te bereiden en werkmeditatie (service) door een familie (vaste groep) te begeleiden.  

Lees meer

Vijfde editie Boeddhafestival Rotterdam

Vijfde editie Boeddhafestival Rotterdam

Op 9 februari 2020 alweer de 5de editie van het Boeddhafestival in spiritueel Centrum Djoi in Rotterdam. Er is een boeiend programma met o.a. schrijver Henk van Straten, hoogleraar psychiatrie Anne Speckens en muziek van o.a. Sarah Sounds en Far I.  

 

Lees meer

In oprichting: Sangha van (chronisch) zieken

In oprichting: Sangha van (chronisch) zieken

Veel mensen zijn helaas chronisch ziek. We gaan proberen vanuit het perspectief van onze traditie met elkaar te kunnen zijn om te mediteren, te inspireren, geïnspireerd te worden, te lachen en te huilen, en te delen.

Op het moment onderzoeken we of er belangstelling bestaat voor het oprichten van een 'Sangha van Zieken'. Een sangha van chronisch zieke mensen, geen sangha voor zieke mensen. 

Lees meer

13-daagse wandelmeditatie met broeders Plum Village in Himalaya

13-daagse wandelmeditatie met broeders Plum Village in Himalaya

Volgend jaar april zullen een viertal broeders van de Plum Village gemeenschap - waaronder br. Phap Xa - een wandelretraite begeleiden in de Himalaya in Nepal. Deze prachtige en zeer bijzondere ervaring heeft het karakter ven een mobiel klooster. De bergtocht die klimt naar hoogtes van boven de 4000 meter duurt 13 dagen. De tocht wordt professioneel ondersteund door een gids en dragers. Beoefenaars worden uitgenodigd mee te wandelen. Er is nog plek!

Lees meer

Jaartraining 'Aandachtig leven': Mindfulness Intensief

Jaartraining

Blog van Rita Zeelenberg. Zij nam in 2018 deel aan de jaartraining 'Aandachtig Leven in de Wereld' met dharmaleraar Bettina Romhardt

Op de eerste avond van het eerste weekend van de jaartraining, wist ik het even niet meer: waarom wilde ik dit ook alweer? Vier weekenden in retraite met een groep mensen die ik niet kende. Vier kostbare weekenden waarin ik ook wie weet wat voor andere mooie plannen had kunnen maken.

Lees meer

Video's retraite Beukenhof met nonnen en monniken Plum Village

Video

Met veel plezier kijken we terug aan de retraite met de nonnen en monniken van Plum Village in mei van dit jaar in het klooster Beukenhof. Voor degenen die er niet bij konden zijn hebben we nu video's beschikbaar van de retraite zelf en van de dharmatalks van zr. Jina. Ook als je er wel bij was vind je het misschien leuk om nog eens terug te kijken en te luisteren. Of te delen met je vrienden.

Lees meer
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden