Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

BOEDDHISME NU - 25 jaar Stichting Leven in Aandacht

Wees welkom!

Met zoveel mogelijk vrienden wil de Stichting Leven in Aandacht vieren waar we na 25 jaar staan, én stilstaan bij de rijkdom die de lessen van Thich Nhat Hanh voor de toekomst bieden. Zowel in Nederland als in Vlaanderen worden er daarom bijzondere bijeenkomsten georganiseerd voor vrienden en belangstellenden.  

 

Eveline Beumkes2016Mindfulness is voor mij de deur geweest naar verbinding, met mijzelf en de wereld om mij heen. 
Als ik helemaal hier ben, ben ik thuis waar ik ook ben.  - Eveline Beumkes

'In Gratitude', dag in aandacht, zondag 26 april Gent

Een dag om in het licht te zetten wat we te vieren hebben met sangha's in Vlaanderen. Dharmaleraar Eveline Beumkes begeleidt deze dag waarin ruimte zal zijn voor feest en dankbaarheid, maar ook voor stilte, verdieping en toekomstwensen. Op het programma oa: een dharmalezing, de film  Steps of mindfulness' en (wandel)meditatie.


Sr True DedicationSo mindfulness helps us to tell the truth which is a theme at the moment.
It gives us an honesty about what is going on. 
And the practice can give us courage, courage to do the right thing. - Sr. True Dedication 

Seminar 'Radical Mindfulness: Zen Teachings for Challenging Times', zondag 3 mei, Amsterdam

In aanwezigheid van nonnen en monniken uit Plum Village en met diverse sprekers en activiteiten laten we ons deze dag inspireren voor de toekomst.  Hoe kunnen de waardevolle lessen van onze leraar Thich Nhat Hanh helpen de uitdagingen van deze tijd te beantwoorden?

Op het programma oa:

Lezing van Sr. True Dedication. Zij is een Britse monastieke discipel van Thich Nhat Hanh. De klimaatcrisis is voor haar een zeer urgent thema.

Boeddhistisch meditatieleraar Tom Hannes, meditatieleraar, coach en auteur. Recent  verscheen zijn boek Leven in het Nu, een filosofische zoektocht.

Judith Sudhölter, journalist. Haar thema’s zijn hedendaagse religie en spiritualiteit, duurzaamheid en diversiteit. Voor het online platform Bodhi.tv schrijft ze o.a. over sociaal-geëngageerd boeddhisme.

thewayoutVertoning film: The Way Out - een documentaire van Wouter Verhoeven waarin twee jonge mensen in een stressvolle periode in hun leven de lessen uit Plum Village toepassen voor de wereld en zichzelf. De filmmaker is zelf aanwezig.

Meer nieuws volgt later

De inschrijvingen starten per 1 februari via deze website

 

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden