Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Brief bestuur LiA aan beoefenaars: ga voor je beoefening online

Brief bestuur LiA aan beoefenaars: ga voor je beoefening online

Lieve vrienden, medereizigers op het pad dat Thich Nhat Hanh ons onderwijst,

Het zijn moeilijke, onzekere, verontrustende tijden en de angst voor wat ons allemaal zou kunnen overkomen ligt steeds op de loer. We worden overspoeld met berichten, sommige serieus en andere alleen maar bedoeld om paniek te zaaien. We moeten allemaal een manier vinden om hier mee om te gaan. Wel reageren, verstandige maatregelen nemen, maar niet vanuit angst of paniek.

Daar hebben we innerlijke rust, een diep gevoel van vertrouwen voor nodig. En Thay biedt ons daarin op veel verschillende manieren de helpende hand. Hoe we bij onszelf kunnen blijven, in het nu, ons bewust zijn van alle zorgen over de gezondheid van onszelf en onze dierbaren, over de gevolgen voor onze baan en inkomen. En daar toch niet door meegesleurd te worden.

It will pass, het zal voorbijgaan, houdt Thay ons steeds voor. En met alles wat hij tijdens de Vietnamoorlog heeft meegemaakt is hij als geen ander in staat om ons vanuit de doorleefde ervaring advies te geven. Getuige zijn vele boeken en de lessen die hij ons op video heeft gegeven. En die adviezen geven rust wanneer we ze opvolgen.

Online retraite

Helemaal inspelend op de actualiteit organiseert Plum Village de komende week, van woensdag 25 t/m zondag 29 maart, een gratis online event: ‘In the footsteps of Thich Nhat Hanh’ met lezingen, geleide meditaties en ander oefeningen. Bekijk promo 

online course Lions Roar

We willen deze mogelijkheid heel graag in jullie aandacht aanbevelen. Iedereen kan aan deze event thuis met zijn eigen pc of mobiele telefoon meedoen. Het kan iets zijn om gezamenlijk met je sangha te volgen, en via mail of op een andere manier onderling na te bespreken.

Online sangha

Plum Village moedigt sangha’s ook van harte aan elkaar online te ontmoeten in deze periode. Zie deze links op de website van Plum Village voor tips en informatie over hoe je dat aan kunt pakken:

Videotraining (24 min) over Zoom – instructie hoe je Zoom kunt gebruiken voor online samenkomen

Op de webpagina vind je de aankondigingen van online trainingen  (1,5 uur voorlichting) over hoe een online sangha te starten. Deze voorlichting wordt komende dagen een aantal keer gegeven. 

Zo kunnen we deze uitdagende tijden gebruiken om onze beoefening te verdiepen en daarmee onze naasten tot steun zijn.

In de bijlage vinden jullie enkele inspirerende teksten voor deze tijd. 

Wij wensen jullie allemaal veel sterkte,

Haiko Meelis en Margriet Messelink,

namens bestuur van Stichting Leven in Aandacht

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden