Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

In Vrijheid Verbonden - Interreligieuze bijeenkomst in Utrecht

In Vrijheid Verbonden - Interreligieuze bijeenkomst in Utrecht
Op maandagavond 20 januari 2020 vond in TivoliVredenburg te Utrecht de jaarlijkse bijeenkomst van 'In Vrijheid Verbonden' plaats in aanwezigheid van HKH Prinses Beatrix. Zo’n driehonderd joden, christenen, moslims, hindoes, boeddhisten en humanisten kwamen bijeen rond het thema ’75 jaar Vrijheid’. “We denken hierbij aan de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, de dankbaarheid dat we in vrijheid kunnen leven en aan de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om deze vrijheid door te geven aan de volgende generaties”, zei Bikram Lalbahadoersing voorzitter van 'In Vrijheid Verbonden'.

Vanuit de verschillende religieuze tradities werden creatieve en kleurrijke presentaties verzorgd. Voor de boeddhisten werd de presentatie verzorgd door Leven in Aandacht: 

De boeddhisten Jorieke Rijsenbilt, Ellen Starmans en Floris Dercksen vertelden, begeleidt door een klankschaal, dat als je innerlijk vrij bent, niemand je vrijheid kan afnemen. Met het publiek zongen ze: “In, out, deep, slow, calm, ease, smile, release, present moment, wonderful moment.”

Op het einde van de bijeenkomst kreeg prinses Beatrix een gedicht aangeboden van Anne Broeksma van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Broeksma droeg haar gedicht over vrijheid zelf voor.

Tijdens de aansluitende receptie sprak prinses Beatrix met jong volwassenen uit de verschillende tradities verder over het thema van de dag. 

Lees het volledige verslag van de bijeenkomst

Lees het gedicht van Anne Broeksma

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden