Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

In oprichting: Sangha van (chronisch) zieken

In oprichting: Sangha van (chronisch) zieken

Veel mensen zijn helaas chronisch ziek. We gaan proberen vanuit het perspectief van onze traditie met elkaar te kunnen zijn om te mediteren, te inspireren, geïnspireerd te worden, te lachen en te huilen, en te delen.

Op het moment onderzoeken we of er belangstelling bestaat voor het oprichten van een 'Sangha van Zieken'. Een sangha van chronisch zieke mensen, geen sangha voor zieke mensen. 

Dit kan een landelijke sangha zijn, of bij voldoende interesse zelfs meerdere sangha's verdeeld over Nederland en Vlaanderen. 

Hoe is het voor jou om ziek te zijn? Om langdurig ziek te zijn, of om misschien zelfs levensbedreigend ziek te zijn. Hoe ga je er mee om? Kun je ermee omgaan? Wat leert Boeddha en Thich Nhat Hanh ons hoe er mee om te gaan? Wat kunnen we leren van elkaar? Kunnen we er met elkaar over - en voor elkaar - zijn?

Een Sangha van Zieken wordt gedragen door degenen die zich aan willen sluiten, je bent dus zelf medeverantwoordelijk voor de sangha. De sangha is niet bedoeld voor hulpverleners of mantelzorgers. Door met elkaar als zieken te zijn, met anderen die min of meer hetzelfde meemaken kan een energie van lotgenoten onder elkaar ontstaan. Door de manier van hoe we met onze ziekte omgaan kunnen we ongetwijfeld van elkaar leren.

De sangha kan, afhankelijk van de interesse, een paar keer per jaar of een dag in de maand bij elkaar komen. Ook kunnen er bij voldoende belangstelling weekend- en/of weekretraites georganiseerd worden.

Initiatiefnemer 

Het initiatief om tot deze sangha te komen is van Jan Veenendaal, lid van de Orde van Interzijn. In onze traditie heeft hij het initiatief genomen voor de sangha's in Baarn, Amsterdam-Diemen en Den Bosch. Tientallen retraites op het IJsselmeer en in Spanje zijn door hem begeleid. 

Lees meer op de website van sangha Baarn
C
ontact:  

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright ┬ę 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden