Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Veganistisch eten met de nonnen en monniken van Plum Village

Veganistisch eten met de nonnen en monniken van Plum Village

Een paar jaar geleden  was ik bij de Nederlandse retraite met Thich Nhat Hanh in het European Institute of Applied Buddhism (EIAB) in Waldbröl. De dharmalezingen van de toen nog gezonde Thich Nhat Hanh  staan inmiddels op YouTube. Er waren veel ontroerende en indrukwekkende momenten maar hier wil ik vooral delen dat het eten zo heerlijk was [...]

Alles veganistisch, en dan toch elke middag en avond een verscheidenheid aan geurige en kleurige, smakelijke gerechten. Op deze manier kunnen in het EIAB, Plum Village en andere centra, duizenden mensen per jaar kennis maken met veganistisch eten en kunnen ze ontdekken hoe lekker het kan zijn. Hulde aan de (overwegend Vietnamese) monniken en nonnen van het EIAB en Plum Village!

Toen we in Waldbröl aankwamen regende het en was het koud. In de stromende regen zetten ik en vele anderen onze tentjes op in de boomgaard. Het was dan ook heerlijk dat we ’s avonds getrakteerd werden op een verwarmende soep met veel citroengras, en verder gember, kokos, shiitake en limoenblad. Ik heb geprobeerd deze soep thuis na te maken. Ik heb wat meer citroengras, limoenbladeren en shiitakes gebruikt en aardappel toegevoegd, om de smaak van de retraite-soep na te bootsen. 

Lees het recept in het Boeddhistisch Dagblad, 14 sept 2019

Meer recepten in Plum Village stijl van deze anonieme auteur 'Refreshing Earth of the Heart' (ecoloog, met passie voor de natuur en koken) 

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden