Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

08 februari 2022

6 maart online serie Mindful Communiceren

Thích Nhất Hạnh, of Thấy (zoals we hem aanspreken) schreef en sprak veel over het nut en de noodzaak om aandachtig te leren luisteren en liefdevol te leren spreken.

Vanaf 6  maart begeleidt dharmaleraar Tineke Spruytenburg een serie van drie zondagochtenden om samen te oefenen in: Aandachtig luisteren en liefdevol spreken.

Data 6 maart, 20 maart en 3 april 2022.
Tijd: van 8.45 tot 11.15 uur

spreken met liefde

We communiceren om begrepen te worden en anderen te begrijpen. Als we praten terwijl er niemand naar ons luistert (wie weet luisteren we niet eens naar onszelf), dan communiceren we niet effectief.
Er zijn twee sleutels voor effectieve en echte communicatie. De eerste is diep luisteren, de tweede is liefdevol spreken. Diep luisteren en liefdevol spreken zijn de beste instrumenten die ik ken om een goede communicatie met anderen tot stand te brengen en lijden te verminderen
. - Thich Nhat Hanh 

In de serie bijeenkomsten oefenen we ons tijdens de deelronde in de kunst van het aandachtig luisteren en liefdevol spreken. Aan het einde van de bijeenkomsten krijg je oefeningen mee die je thuis kunt doen.

Begeleiding: dharmaleraar Tineke Spruytenburg
Host: Hans Roovers

Kosten: je kunt 30 tot 45 euro bijdragen. Na aftrek van de organisatiekosten is de opbrengst bestemd voor de Plum Village App (meditatie app van Plum Village)

Meer info en aanmelden