Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

07 april 2022

Sr. True Dedication over eenvoudig leven en minder consumeren

Zuster True Dedication van Plum Village is bekend om haar affiniteit met klimaatactie en geengageerd boeddhisme. Ze was met een team kloosterlingen aanwezig in Glasgow tijdens de internationale klimaattop. Zij spraken met congresgangers en boden meditatiesessies aan. We tonen hier enkele korte video's  waarin ze haar inzichten deelt over eenvoudig leven in diep contact met de Aarde.

Een tuin van hoop

In deze korte les vertelt Sister True Dedication hoe je vervulling kunt vinden in een eenvoudig leven diep in contact met de wonderen van de Aarde en in harmonie met andere menselijke wezens. We zijn een tuin van hoop en we moeten goed zorgen voor de zaden van hoop, zorgzaamheid en vreugde om ons te helpen de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan.

 

 

 

 

Een duurzaam hart

In deze korte les deelt sr True Dedication over hoe je een vervuld leven kunt leiden zonder overmatige consumptie.

 

 

 

 

 

Tour door Nederland

Sr True Dedication is vanaf eind april in Nederland. Ze begeleidt samen met 3 Nederlandse kloosterlingen van Plum Village een grote retraite in Biezenmortel (bij Tilburg) en geeft lezingen in Utrecht (3 mei, voor studenten), Amsterdam (5 mei, middag) en Nijmegen (8 mei, dag van aandacht). Lees meer over de tour van de kloosterlingen

De filmfragmenten in dit artikel zijn afkomstig van Evermind Media

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden