Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Samen Namo Valokiteshvara chanten op zondagavond

Samen Namo Valokiteshvara chanten op zondagavond
Een paar weken geleden is de Duitstalige Orde van Interzijn begonnen de Avalokiteshvara chant off-line met elkaar te zingen. Dit doen zij iedere zondagavond en zij nodigen alle beoefenaars in West-Europa uit hieraan deel te nemen. Zo kan dit initiatief zich internationaal verbreden. Op deze wijze kan de energie van mededogen met de wereld worden gedeeld en kan broeder- en zusterschap met elkaar worden beleefd. Ook als we niet fysiek of on-line in elkaars aanwezigheid zijn.

Op dit moment bevinden wij ons te midden van een wereldwijde crisis. Velen van ons ervoeren de afgelopen weken een wervelwind aan veranderingen. Sommige mensen hebben pijn, zorgen en eenzaamheid ervaren. Niet altijd was daar een troostende arm om de schouder of kon iemand worden vastgehouden als dat juist zo nodig was.
Mensen zijn alleen gestorven of stellen het bezoek aan de dokter uit, ondanks dat zij een ernstige ziekte hebben en hebben niemand nabij met wie zij hun angsten kunnen delen. De angst voor besmetting won het van de behoefte de ander bij te staan of van het verlangen naar steun. Deze huidige crisissituatie heeft opnieuw laten zien hoe fragiel en vergankelijk het leven is.

Interzijn

Als deze crisis een ding ook overduidelijk heeft gemaakt, is het dat we allen verbonden zijn met elkaar. Wij inter-zijn. Het gevoel van verbinding met de ander en wederzijdse steun bloeide op in deze moeilijke tijd. Ondanks dat de verbinding zich niet direct fysiek kon uiten, was deze er wel en werd deze op allerlei manieren zichtbaar en voelbaar. Beertjes werden voor het raam gezet, er werd geapplaudisseerd voor de zorg en in de supermarkt wordt rekening met elkaar gehouden. Om deze moeilijke tijd te doorstaan blijkt de verbinding met elkaar broodnodig.

Je wordt van harte uitgenodigd om iedere zondagavond van 17 mei t/m 25 juni de Avalokitshvara chant mee te zingen. Om broeder- en zusterschap met elkaar te beleven en te delen; om de gezamenlijk opgewekte helende energie op te dragen aan alle levende wezens die het moeilijk hebben. In het bovenstaande filmpje kun je de - hier langzamer gezongen - chant, beluisteren.

De volgende tijdsindeling wordt gehanteerd:
19:50 uur: je kunt gaan inloggen in de virtuele meditatiehal.
20:00 uur: Samen Namo Valokiteshvara zingen
20:15 uur: Stilte meditatie
20:30 uur: Afronding met het uitnodigen van de bel

Je kunt iedere zondagavond meedoen via ons Zoomkanaal, zodat je gesteund door andere beoefenaars in heel West-Europa de energie van mededogen kunt versterken in jezelf, in elkaar, kunt delen met mensen die het moeilijk hebben (en de bron van mededogen is onuitputtelijk!). Lees meer hoe je Zoom kunt inschakelen.  Als het inschakelen je niet lukt, mail dan naar

Veel plezier met het zingen. Ook als je thuis alleen op je kussen zit en alleen jouw stem klinkt. Weet dan, dat je daar dan niet alleen zit en dat met jouw stem vele stemmen klinken.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden